Uutishuone

Sähkönjakelun luotettavuus paranee 34 000 asiakkaalla Carunan seuraavan verkonparannushankkeen myötä

Sähkönjakelun luotettavuus paranee 34 000 asiakkaalla Carunan seuraavan verkonparannushankkeen myötä

Sähkönjakeluverkkojen uudistaminen etenee Uudellamaalla ja Hämeessä. Verkonparannushankkeen seuraavan vaiheen yhteistyökumppanit on nyt valittu, ja seuraavan kolmen vuoden aikana verkkoja uudistetaan ja parannetaan Eltel Networks Oy:n ja Netel Oy:n kanssa.

Caruna jatkaa sähköverkon uudistamista ja toimitusvarmuuden parantamista Etelä-Suomen verkkoalueellaan Lohjalla, Raaseporissa, Hangossa, Vihdissä, Kirkkonummella, Espoossa, Tuusulassa, Järvenpäässä, Riihimäellä, Hyvinkäällä, Hausjärvellä ja Lopella. Nyt alkava verkonparannushanke parantaa alueen noin 34 000 asiakkaan sähkönjakelun luotettavuutta.

Investoinnin arvo on kokonaisuudessaan 65 miljoonaa euroa. Sopimuskauden kesto yhteistyökumppaneiden kanssa on kolme vuotta ja tarvittaessa sopimusta voidaan jatkaa yhdellä vuodella.

”Nyt rakennettava verkko suunnitellaan niin, että se palvelee seuraavien vuosikymmenten ajan myös sähköautoilijoita ja uusiutuvan energian pientuottajia”, Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny toteaa.

Rakennustyöt käynnistyvät kesän lopulla

Hanketta suunnitellaan kevään aikana ja rakentamaan päästään loppukesän ja syksyn aikana. Rakentamisen pääpaino on haja-asutusalueella sijaitsevan keskijänniteverkon toimitusvarmuuden parantamisessa. Verkkoja siirretään maan alle suojaan, joten myrskyjen ja lumen aiheuttamat sähkökatkot vähenevät tulevina vuosina.

Sähköverkon rakenteellisia ja teknisiä ominaisuuksia parannetaan. Vikatilanteissa vika pystytään rajaamaan ja sähköt palauttamaan nopeasti verkoston vahingoittumattomiin osiin.

Lue lisää aiheesta