Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) rahoittaa Carunan säävarman sähköverkon rakennusprojekteja

MEDIATIEDOTE

06.06.2018 klo 14:00
Caruna ja NIB ovat allekirjoittaneet 150 miljoonan euron lainasopimuksen, jolla rahoitetaan Carunan mittavaa investointiohjelmaa säävarman sähköverkon rakentamiseksi. Sähkömarkkinalaki edellyttää, että sähkönjakeluyhtiöt parantavat merkittävästi sähkönjakelun luotettavuutta vuoteen 2029 mennessä.

Pohjoismaiden Investointipankki rahoittaa tuottavuutta parantavia ja ympäristölle hyödyllisiä hankkeita, jotka keskittyvät muun muassa kestävän kasvun edistämiseen, ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntaan sekä päästöjen vähentämiseen. NIB:n myöntämät lainat ovat pitkäaikaisia ja pankki arvioi kaikki rahoittamansa projektit kestävän kehityksen näkökulmasta.

Nyt sovitulla lainalla Caruna jatkaa sähkönjakelun luotettavuuden parantamista asiakkailleen pääasiassa korvaamalla ilmajohdot maakaapeloinnilla, jolloin sähköverkko on suojassa myrsky- ja lumituhoilta. Rakennettava sähköverkko mahdollistaa sähkön hajautetun pientuotannon ja sähköautojen lataamisen. Samalla sähköverkkoon rakennettava automaatio nopeuttaa sähköjen palauttamista asiakkaille vikatilanteissa.
 
NIB seuraa Carunan verkonparannusprojektien edistymistä lainaehtojen mukaisesti.

”Pohjoismaiden Investointipankin laina edesauttaa Carunaa saavuttamaan pitkän aikavälin tavoitteensa ja parantamaan sähkönjakelun luotettavuutta. Caruna on sitoutunut täyttämään sähkömarkkinalain edellyttämät velvoitteet vuoteen 2029 mennessä. Niiden mukaisesti sähkökatkot saavat taajama-alueilla kestää enintään kuusi tuntia ja haja-asutusalueilla enintään 36 tuntia", sanoo Carunan talous- ja varatoimitusjohtaja Jyrki Tammivuori.

Laina-aika on 15 vuotta. Lainan korko määräytyy lopullisesti vasta, kun laina nostetaan.

Standard & Poors on antanut pitkän tähtäimen yritysluottoluokituksen BBB+ ja vakaat tulevaisuuden näkymät Carunalle.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon