Myrsky on jo pääosin ohittanut Carunan verkkoalueet - vikojen korjaus jatkuu myös perjantaina

HÄIRIÖTIEDOTE

19.11.2020 klo 17:25
Liisa-myrsky on osunut tänään useille Carunan verkkoalueille. Enimmillään ilman sähköä oli torstain aikana noin 11 000 Carunan asiakasta. Vikoja on korjattu päivän aikana, mutta työtä riittää myös perjantaille. Pääosin viat saadaan korjattu torstaina puoleen yöhön mennessä.

Töitä on tehty useiden satojen asentajien voimin. Paikoitellen töitä hidastavat sekä sää että hankala maasto. Sähköttömiä asiakkaita on päivän aikana ollut kaikilla Carunan verkkoalueilla Espoossa, Keski- ja Länsi-Uudellamaalla, Lounais- ja Länsi-Suomessa sekä Satakunnassa. Noin 500 sähkötöntä asiakasta oli iltapäivällä myös Koillismaalla ja Joensuussakin joitakin kymmeniä asiakkaitamme. Eniten sähköttämiä asiakkaita oli Lounais-Suomessa puolen päivän aikoihin noin 4000.

”Kaikki sähköverkon viat eivät näy Carunan nettisivujen häiriökartalla. Siellä näkyvät keskijännitteisen eli niin kutsutun voimajohtoverkon viat, mutta eivät pienjännitteisen verkon viat. Tämä joskus hämmentää asiakkaitamme. Pienjännitteinen verkko on koteihin ja kiinteistöihin tulevia sähköjohtoja, jotka päättyvät esimerkiksi talojen sähkökeskuksiin. Keskijännitteinen eli voimajohtoverkko sen sijaan jakelee sähkön useille asiakkaille koko taajamaan tai kylään, joten se korjataan ensimmäiseksi. Saamme tiedon näistä vioista järjestelmistämme ja ohjaamme asentajat oikeisiin kohteisiin”, Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa kertoo.

Kuluva viikko on säiden osalta vaihteleva, joten seuraamme ennusteita ja varaudumme niiden mukaan. Tiedotamme erikseen, miten muuttuva sää vaikuttaa loppuviikosta Carunan verkkoalueilla.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Lataa Caruna+ AppStoresta tai Google Play -kaupasta ja tilaa sähkövahti itsellesi sekä perheenjäsenillesi.

Caruna Plussassa voit myös vinkata meille vikapaikasta kuvan kanssa.

Kiireettömistä vioista voit ilmoittaa sähköisen vikailmoituslomakkeen kautta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu. Jos sähköt ovat poikki, ilmoita meille viasta puhelimitse 0800 195 011.

Vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri

Tieto keskijänniteverkon vioista löytyy Carunan häiriökartalta, joka päivittyy muutaman minuutin välein. Häiriökartalla kannattaa hyödyntää chat-palvelua, joka on apunasi ympäri vuorokauden myös myrskyn aikana.

Maksuton vikapalvelu päivystää kaikissa vika-asioissa vuorokauden ympäri numerossa 0800 195 011.

Työt tehdään, kun niiden tekeminen on turvallista

Asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet. Voimakas merenkäynti voi hidastaa vikojen korjausta saaristossa.

Sähkölinjoille kaatuneiden puiden poisto on aina ehdottomasti ammattilaisten työtä. Voit ilmoittaa sähkölinjalle kaatuneesta puusta sähköisellä vikailmoituslomakkeella.

Lisätietoa: 

 

 

 

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon