Lumen poistaminen sähköjohdoilta on ammattilaisten työtä

MEDIATIEDOTE

16.02.2018 klo 14:16
Koululaiset aloittavat talvilomansa ja ensimmäisenä lomalle lähdetään Etelä-Suomen alueelta. Monet suuntaavat pohjoisen hiihtoladuille ja laskettelurinteisiin. Lunta on paljon ja lomalaisten kannalta tämä on hieno asia.

Sähköverkkojen osalta lumitilanne on joillakin alueilla edelleen haastava, joten sähkökatkoja voi ajoittain esiintyä. Lunta on poistettu paljon sähkölinjojen päältä ja tätä työtä jatketaan. Muun muassa Rukan ja Syötteen hiihtokeskukset sijaitsee Carunan jakeluverkon alueella.

”Teemme jatkuvasti ennakoivia töitä, korjaamme vikoja, poistamme lunta sähkölinjoilta ja raivaamme johdoille kallistuneita puita pois. Lomalaisten on hyvä muistaa, että sähkölinjoilta ei saa omatoimisesti tiputella lumia. Jos havaitset matalalla olevan johdon, pidä siihen turvallinen etäisyys ja ilmoita vikanumeroomme johdon sijainti. Lumen pudotukseen sähkölinjoilta tarvitaan aina ammattilainen”, muistuttaa Carunan käyttötoimintojen johtaja Jörgen Dahlqvist.

Carunan vikailmoitusnumero on 0800 1 95011. Numero on maksuton ja se palvelee ympäri vuorokauden kiireellisissä vika-asioissa.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon