Kotileipuri Elina kunnosti vanhan muuntamon kesäkahvilaksi Merikarvialla

ARTIKKELI

02.11.2018 klo 11:09
Maaliskuussa Merikarvian vanha muuntamo sai uuden elämän kunnostustöiden myötä kotileipuri Elinan suoramyyntipisteeksi. Aurinkoinen kesä toi asiakkaita jonoksi asti ja välillä istumapaikatkin loppuivat kesken.

Tie yrittäjäksi

Muutama vuosi sitten Elina ja hänen aviomiehensä muuttivat Merikarviaan Porista. Elina oli tehnyt pitkään töitä sosiaali- ja terveysalalla sekä kouluttautunut aikuisiällä lähihoitajaksi ja sosionomiksi. Muutokset alalla saivat hänet kuitenkin pohtimaan, voisiko hän tehdä jotain muuta.

Käytyään yrittäjäkurssin Elina keksi perustaa oman kahvilan Merikarviaan, mutta sopivaa liikepaikkaa ei tahtonut löytyä. Liiketoiminta alkoi pienin askelin ja kotileipuri kuljetti maitorattailla tuotteensa Merikarvian torille. Kun kauppa alkoi luistaa, Elinan aviomies rakensi kunnon myyntivaunun.

Hauska sattuma

Samoihin aikoihin Merikarvialla aloitettiin Kauppatien muutostöitä ja vanha muuntamo ilmestyi näkyviin puiden takaa. Merikarvian kunta oli kiinnostunut säilyttämään käytöstä poistetun Carunan muuntamorakennuksen ja tarjoamaan paikalliselle yritykselle mahdollisuuden käyttää sitä omiin tarpeisiin. Caruna innostui ajatuksesta ja antoi ehdotukselle täyden tukensa.

Elina pohti aviomiehensä kanssa, että tuotteita voisi myydä muulloinkin kuin toripäivinä ja vanha muuntamo voisi toimia hyvänä myyntipisteenä. Elinan aviomies kävi keskustelemassa kunnanjohdon kanssa ja tiedusteli olisiko risukaatopaikan vanhan muuntamon vuokraaminen mahdollista?

Molempien iloksi Merikarvian kunta oli ajatukselle hyvin myötämielinen. Elina teki alustavan vuokrasopimuksen luonnoksen kuntaan ja pian vuokrasopimus määräalasta sidottiin kahdeksi vuodeksi ilman vuokraa, toisin vastuulle jäi alueen ylläpito. 

"Merikarvian kunta haluaa tukea paikallisia yrittäjiä monella tavalla ja rohkaisee heitä toteuttamaan unelmiaan. Keväällä vanhaan muuntamorakennukseen avattu Kotileipurin kioski on hyvä esimerkki tavoitteellisesta yrittäjyydestä​", toteaa Merikarvian kunnanjohtaja Kimmo Puolitaival.

Muuntamon kunnostus ja sähköistäminen

Huhtikuussa 2018 Elina ja miehensä kanssa aloittivat muuntamon alueen kunnostustyöt raivaamalla pihaa puista, risuista ja romuista. Tässä vaiheessa oli jo selvää, että suoramyynnin lisäksi tuotteita myytäisiin kahvin kanssa nautittavaksi, minkä vuoksi terveysviranomaisillekin ilmoitettiin suunnitelmista.

Muuntamon sisälle tehtiin lautalattia, myyntitiski ja kylmävitriinikin asennettiin. Kunta toi sähkön muuntamon nurkalle ja Elina jatkoi loput. Lisäksi kahvittelijoille tehtiin turvallinen kulkureitti sekä tietysti terassi.

Kotileipurin kioski on avoinna kesällä to-su klo 10-15.

Kotileipurin Kioski

Vanha Muuntaja, Kauppatie 1

Merikarviantien ja Kauppatien risteys
Merikarvia

www.kotileipurielina.fi

Asiakkaat rakastuivat uuteen kahvilaan

Elinalla ei ollut sen suurempia tavoitteita kioskin toiminnalle: olisi kivaa, jos edes joku tulisi käymään. Herkullisten leipomusten ja aurinkoisen sään myötä asiakkaita riitti jonoksi asti ja välillä pusikosta paljastettu kalliokin oli täynnä kahvia ja pullia nauttivia ihmisiä.

Hyvän asiakaskokemuksen myötä syntyi kanta-asiakkuuksia. Syksyn tullessa kävijämäärä hiipui, kun kesäasukkaat lähtivät kotiseudulleen. Siitä huolimatta Elinan motivaatio ei laskenut vaan kioskikauden loppuessa aloitettiin parannus- ja muutostyöt. Muun muassa luotiin laatoitettu alue liikuntarajoitteisille, jotta kaikki voisivat nauttia kioskin tunnelmasta.

Näin vanha muuntamo sai uuden elämän ja yrittäjä tunnelmaa huokuvan kioskin.

Toivottavasti seuraava kesä on yhtä aurinkoinen kuin tämäkin - Carunan puolelta toivotamme menestystä ahkeralle yrittäjälle!

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon