Kodissani on aurinkopaneelit - miten sähkölaskuni muodostuu?

ARTIKKELI

30.07.2018 klo 15:54
Aurinkopaneelien tuottama sähkö jakautuu ensisijaisesti kotisi käyttöön, jolloin Carunan verkosta siirretyn sähkön tarve vähenee auringonpaisteella. Carunan verkko on käytössäsi silloin, kun tarvitset sähköä enemmän kuin mitä aurinkopaneelit tuottavat. Tulevaisuudessa päivällä tuotettua aurinkosähköä on taloudellisesti kannattavaa varastoida akustoon, jolloin voit käyttää varastoitua sähköä joustavasti iltaisin ja yöaikaan.

Tarkat mittaustiedot jopa tuntitasolla Caruna Plussasta

Jos aurinkopaneelit tuottaisivat joka hetki yhtä paljon sähköä kuin mitä kotisi kuluttaa, niin maksaisit ainoastaan sähkönsiirron perusmaksun. Käytännössä aurinkopaneelien tuottama sähkön määrä ja kotisi sähkönkäyttö kuitenkin vaihtelevat. Lisäksi kodissasi kuluu todennäköisesti sähköä jonkin verran myös yöaikaan. Tämän vuoksi Carunan verkosta siirtyy kotiisi sähköä myös kesällä, minkä lisäksi kodistasi siirtyy jonkin verran ylijäävää aurinkosähköä takaisin Carunan verkkoon. Kotisi sähkömittari mittaa sähkön siirtymisen erikseen kumpaankin suuntaan ja voit tarkastella mittaustietoja jopa tuntitasolla Caruna Plus -palvelussa.

Carunan verkosta kotiisi siirtyvästä sähköstä veloitamme sähkönsiirtotuotteesi mukaisen perusmaksun ja energiapohjaisen siirtomaksun. Sähkönsiirtolaskulla veloitamme ja tilitämme valtiolle myös sähköveron. Joskus sähkönsiirtotuote on hyvä päivittää aurinkopaneelien käyttöönoton jälkeen tai esimerkiksi jos kotisi lämmönlähde on vaihtunut. Caruna Plussassa voit varmistaa, että sinulla on edullisin sähkönsiirtotuote käytössäsi.

Emme veloita siirtomaksua kodistasi Carunan verkkoon siirtyvästä aurinkosähköstä. Voit myydä omalle sähkönmyyjällesi sinulta ylijäävän ja Carunan verkkoon siirtyvän aurinkosähkön. Jos sähkönmyyjäsi ei ole valmis ostamaan sinulta aurinkosähköä, tiedustele asiaa muista yhtiöistä. Energiaviraston palvelusta näet sähköyhtiöt, jotka ostavat tuottamaasi aurinkosähköä.

Aurinkopaneelit Virtane.fi:stä

Virtane.fi-palvelusta löydät kodin energiaratkaisujen palveluntarjoajat luotettavasti. Asiakkaana löydät nopeasti ja helposti ratkaisut arkeesi.

Tutustu: Virtane.fi

Sähkömittarin havaitsema aurinkosähkö lasketaan koko kotisi sähkönkäytön hyväksi

Carunan asiakkaana sähkömittarissasi on käytössä niin sanottu Ferraris-mittausmenetelmä. Tämä tarkoittaa sitä, että sähkömittari laskee hetkellisesti yhteen kotisi kolmessa vaihejohtimessa eri suuntiin siirtyvän sähkön. Siksi sinun ei tarvitse murehtia siitä, mitä sähkölaitteita käytät auringonpaisteella, vaan sähkömittarin havaitsema aurinkosähkö lasketaan hetkellisesti koko kotisi sähkönkäytön hyväksi. Kolmessa vaihejohtimessa siirtyvän sähkön netottuminen keskenään tapahtuu sähkömittarilla sekunnin murto-osissa. Netottavasta mittaustavasta huolimatta suosittelemme aina valitsemaan 1-vaiheisen aurinkosähköinvertterin sijasta 3-vaiheisen invertterin, koska tällöin aurinkosähkö jakautuu tasaisesti koko kodin käyttöön ja sähköverkko on tasapainoisempi.

Katso miksi Aaro päätti investoida aurinkopaneeleihin

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon