Kodissani on aurinkopaneelit - miten sähkölaskuni muodostuu?

Kodissani on aurinkopaneelit - miten sähkölaskuni muodostuu?

Aurinkopaneelien tuottama sähkö jakautuu ensisijaisesti kotisi käyttöön, jolloin Carunan verkosta siirretyn sähkön tarve vähenee auringonpaisteella. Carunan verkko on käytössäsi silloin, kun tarvitset sähköä enemmän kuin mitä aurinkopaneelit tuottavat. Tulevaisuudessa päivällä tuotettua aurinkosähköä on taloudellisesti kannattavaa varastoida akustoon, jolloin voit käyttää varastoitua sähköä joustavasti iltaisin ja yöaikaan.

LUNASTA 300 EURON ALENNUS AURINKOSÄHKÖ-

JÄRJESTELMÄSTÄ

Aurinkosähkökumppanimme suunnittelee kanssasi sinulle sopivan järjestelmän, 

asentaa sen käyttövalmiiksi, opastaa järjestelmän käyttöönotossa

ja hoitaa tarvittavat lupa-asiat kerralla kuntoon! 

Tarkat mittaustiedot jopa tuntitasolla Omat sivut -palvelusta

Jos aurinkopaneelit tuottaisivat joka hetki yhtä paljon sähköä kuin mitä kotisi kuluttaa, niin maksaisit ainoastaan sähkönjakelun perusmaksun. Käytännössä aurinkopaneelien tuottama sähkön määrä ja kotisi sähkönkäyttö kuitenkin vaihtelevat. Lisäksi kodissasi kuluu todennäköisesti sähköä jonkin verran myös yöaikaan. Tämän vuoksi Carunan verkosta siirtyy kotiisi sähköä myös kesällä, minkä lisäksi kodistasi siirtyy jonkin verran ylijäävää aurinkosähköä takaisin Carunan verkkoon. Kotisi sähkömittari mittaa sähkön siirtymisen erikseen kumpaankin suuntaan ja voit tarkastella mittaustietoja jopa tuntitasolla Omat sivut -palvelussa: caruna.fi/palvelut/omat-sivut-palvelu.

Carunan verkosta kotiisi siirtyvästä sähköstä veloitamme sähkönjakelutuotteesi mukaisen perusmaksun ja energiapohjaisen siirtomaksun. Sähkönsiirtolaskulla veloitamme ja tilitämme valtiolle myös sähköveron. Joskus sähkönjakelutuote on hyvä päivittää aurinkopaneelien käyttöönoton jälkeen tai esimerkiksi jos kotisi lämmönlähde on vaihtunut. Omat sivut -palvelussa voit varmistaa, että sinulla on edullisin sähkönjakelutuote käytössäsi.

Emme veloita siirtomaksua kodistasi Carunan verkkoon siirtyvästä aurinkosähköstä. Voit myydä omalle sähkönmyyjällesi sinulta ylijäävän ja Carunan verkkoon siirtyvän aurinkosähkön. Jos sähkönmyyjäsi ei ole valmis ostamaan sinulta aurinkosähköä, tiedustele asiaa muista yhtiöistä. Energiaviraston sahkonhinta.fi palvelusta näet sähköyhtiöt, jotka ostavat tuottamaasi aurinkosähköä.

Sähkömittarin havaitsema aurinkosähkö lasketaan koko kotisi sähkönkäytön hyväksi

Carunan asiakkaana sähkömittarissasi on käytössä niin sanottu Ferraris-mittausmenetelmä. Tämä tarkoittaa sitä, että sähkömittari laskee hetkellisesti yhteen kotisi kolmessa vaihejohtimessa eri suuntiin siirtyvän sähkön. Siksi sinun ei tarvitse murehtia siitä, mitä sähkölaitteita käytät auringonpaisteella, vaan sähkömittarin havaitsema aurinkosähkö lasketaan hetkellisesti koko kotisi sähkönkäytön hyväksi. Kolmessa vaihejohtimessa siirtyvän sähkön netottuminen keskenään tapahtuu sähkömittarilla sekunnin murto-osissa. Netottavasta mittaustavasta huolimatta suosittelemme aina valitsemaan 1-vaiheisen aurinkosähköinvertterin sijasta 3-vaiheisen invertterin, koska tällöin aurinkosähkö jakautuu tasaisesti koko kodin käyttöön ja sähköverkko on tasapainoisempi.

Katso miksi Aaro päätti investoida aurinkopaneeleihin

Lue lisää aiheesta