”Käsittämättömän hienoa palvelua, kiitos.”

ARTIKKELI

10.10.2019 klo 09:00
Maaliskuisena perjantai-iltana Timo jäi yllättäen sähköttä saaressa. Soitto Carunan vikailmoituspalveluun käynnisti tapahtumaketjun, josta hän toteaa ykskantaan: Loistava suoritus!

Timon vikailmoituspuhelu on kirjattu vastaanotetuksi täsmälleen kello 17:50. Sen aiheena on vika pienjänniteverkossa, tarkemmin epäily mittariviasta.

– Soitin kahdeksan kilometrin päästä mantereelta, Raaseporin Bromarvista, että sähkön kytkeminen mittarista ei onnistu, Timo kertoo.

Pienjänniteverkon vikatilat kuuluvat tilanteisiin, joista tieto saapuu Carunalle useimmiten juuri asiakkaan oman ilmoituksen perusteella.

Koska yllättävät sähköviat eivät osu aina virka-aikaan, maksuton vikailmoituspuhelinpalvelu päivystää ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Asiakkaiden ilmoittamat kiireelliset pienjänniteverkon viat pyritään korjaamaan aina neljän tunnin kuluessa ilmoituksesta.

Päivystävä viankorjaaja saapuu paikalle niin kesäkuumalla kuin paukkupakkasilla; parhaimmillaan jo puolessa tunnissa, mutta jos matka on pitkä ja sääolot hankalat, voi odotusaikaa kertyä puolisentoista tuntia. Palvelun takaamiseksi päivystäjien määrä moninkertaistetaan, jos sääennusteisiin ilmestyy myrskyn merkkejä.

Vikapää löytyi vastarannalta

Alkuillan hämärä ehti vaihtua pimeään Timon odotellessa korjaajien saapumista. Kun kello kävi puolta kahdeksaa, rannasta alkoi näkyä valoa. Otsalamppujen valokeilat keikkuivat korjaajien askelten tahdissa.

Korjaajien tutkiessa tilannetta selvisi, että Timon mittari oli kunnossa ja vian syytä oli etsittävä kauempaa.

– He totesivat, että vika ei ollut mittarissa vaan kaapelissa. Sulakkeet siis irti ja miehet korjaamaan merikaapelia salmen toisella reunalla, Timo kuvailee.

Meren pohjaan laskettavat sähkökaapelit ovat vähemmän alttiita säävaurioille kuin ilmassa kulkevat linjat. Kolikon toinen puoli on se, että vikojen paikantaminen ja korjaaminen voi olla hitaampaa, kun kaapelin päällä on metrikaupalla vettä.

Loistosuoritus kylmässä ja pimeässä

Bromarvissa vian korjaaminen ei onnistunut mantereelta käsin, vaan edellytti veneretkeä vastapäisen saaren rannalle, missä saaret sähköverkkoon yhdistävä merikaapeli laskee veden alle.

Korjaustyössä ei turhia viivytelty, vaikka pimeys ja hyytävän kolea sää tekivät olosuhteista hankalat.

– Asentajat palasivat puolentoista tunnin päästä kello 21. Kaapeli oli korjattu pimeässä ja kolmen asteen lämpötilassa merellä!

Sähkökatkon syyksi paljastui lopulta pienjännitejohdinvika. Koko operaatio vikailmoituksesta työn valmistumiseen ja sähköjen palauttamiseen asiakkaalle vei vain hieman yli kolme tuntia. Neljän tunnin tavoiteaika alitettiin kirkkaasti, vaikka vian sijainti ja sääolosuhteet olivat haastavat.

Timo on erittäin tyytyväinen Carunalta ja korjaajilta saamaansa palveluun. Lämmin kiitos tulee parhaiten sanotuksi molemmilla kotimaisilla:

Loistava suoritus. Tack grabbar. Kiitos Caruna. Loistavaa. Kerron tästä kaikille.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon