Kaarinassa rakennetaan useassa paikassa yhdessä monenlaista verkkoa

MEDIATIEDOTE

18.07.2018 klo 12:54
Carunalla on Kaarinassa useita kohteita, joissa parannetaan ja rakennetaan yhdessä kaupungin ja teleoperaattoreiden kanssa kuntalaisille aiempaa toimivampaa infrastruktuuria. Samaan kaivantoon sijoitetaan samaan aikaan sähkö-, valokuitu- ja katuvaloverkkoa. Rakennustyöt aloitetaan vaiheittain kesän ja syksyn aikana Voivalassa, Kuhilaspellossa, Puistotiellä, Furubergissa, Rauhanlinnassa ja Pontelassa. Valmista on tämän vuoden lopulla.

Pienjänniteverkkoa siirretään yhteensä noin kuusi kilometriä maan alle ja keskijänniteverkkoa vajaat kaksi kilometriä. Keskijänniteverkko, jonka jännite on 20 kilovolttia (kV) siirtää sähköä sekä pienteollisuuden tarpeisiin että asutusten lähellä sijaitseville jakelumuuntajille. Pienjänniteverkko (0,4 kV) liittää kotitaloudet sähkönsiirtoyhtiön jakeluverkkoon.

Caruna on huolehtinut yhteishankkeen kilpailutuksesta. Kaikissa kuudessa kohteessa ovat mukana Carunan lisäksi Kaarinan kaupunki ja Lounea Palvelut Oy. Muut teleoperaattorit eli Elisa ja Telia ovat mukana rakentamassa valokuituverkkoa seuraavasti:

  • Elisa Pontelassa
  • Telia Finland Oyj Voivalassa, Kuhilaspeltossa ja Rauhalinnassa

Vähemmän ympäristöhaittoja ja säästöä kaupungin kustannuksiin

Yhteisrakentaminen säästää paitsi kaikkien osapuolten kustannuksia myös ympäristöä, kun kadut avataan ainoastaan kerran. Sähkökaapelin osalta katuja ei tarvitse avata uudelleen kymmeniin vuosiin, jollei kaapeli jostain syystä vikaannu.

Liikennejärjestelyjä tiedossa

Työt voivat paikoin aiheuttaa alueella tilapäisiä liikennejärjestelyjä, kun urakoitsijan kaivinkoneet ja muu rakentamiseen tarvittava ajoneuvokalusto liikkuvat työmaan lähistöllä. Osassa kohteita rakentaminen on jo alkanut ja valmista on suunnitelmien mukaan tämän vuoden lopussa.

Alueen työkohteiden urakoitsijakumppanina toimii Kuntec Oy.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon