Ensimmäisen tietoliikennemaston myynnistä sopimus - Caruna ja Järviradio aloittavat paikallisen yhteistyön Pohjanmaalla

MEDIATIEDOTE

09.10.2019 klo 09:00
Caruna Oy ja Järviradio Oy ovat päässeet sopimukseen Pikku-Parran maston ja viestiaseman myynnistä Järviradiolle.

Carunalla on ollut sähköverkon viestiliikenteen tarpeita varten käytössään Teuvan Pikku-Parran (150 m meren pinnan yläpuolella) huipulle rakennettu radiomasto. Caruna siirtyy omassa viestiliikenteessään satelliitti- ja mobiiliverkkoteknologiaan, joten radiomastolle ei ole enää käyttöä.

Järviradio ostaa maston ja siihen liittyvän viestiaseman.

"Masto mahdollistaa Järviradion kuuluvuusalueen laajentamisen Pohjanmaalle Närpiön, Kaskisten ja Kristiinankaupungin suuntaan", Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää kertoo. 

Carunan uusien palveluiden johtajan Ville Karttusen mukaan kauppa on luonteva tapa edistää paikallista yhteistyötä.

"Uuden käyttötarkoituksen löytäminen sen sijaan, että masto olisi romutettu ja toimitettu kierrätykseen, on osa nykyaikaista vastuullista liiketoimintaa. Tarjoamme digitaalisen alustan erilaisille palveluille, josta tämä maston uusiokäyttö on yksi esimerkki", Karttunen toteaa.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Caruna kertoi elokuussa, että käytöstä poistettaville teleliikennemastoille etsitään uusiokäyttöä. Sähköasemien väliset tietoliikenneyhteydet hoidetaan jatkossa satelliittien ja mobiiliverkkojen kautta, joten kymmenet vanhat mastot käyvät tarpeettomiksi sähköverkkoliiketoiminnan kannalta. Mastojen myynti aloitettiin Etelä-Suomesta ja muualle Suomeen edetään vuoden 2020 aikana.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon