Energiaa tulevaisuuteen 2019 -tapahtumassa keskusteltiin ilmastonmuutoksesta, digitalisaatiosta ja energiamurroksesta

UUTINEN

14.11.2019 klo 12:21
Ilmastonmuutos on aikakautemme suurin haaste ja antaa suunnan tulevaisuuden kehitykselle. Suomen tavoite hiilineutraalisuudesta vuoteen 2035 edellyttää yhteiskunnan merkittävää sähköistymistä ja sähköistämistä. Tässä kehityksessä sähkönjakeluverkot ovat keskiössä, jotta uusiutuvaa energiaa voidaan tuottaa nykyistä paljon enemmän ja lisääntyvä sähkön käyttö on mahdollista.

Koko toimialan yhteisponnistusta tarvitaan ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Säävarmojen älyverkkojen rakentaminen on yli yhdeksän miljardin urakka. Ilman merkittäviä investointeja säävarmaan sähköverkkoon ei synny sitä digitaalista tulevaisuutta, jota kohden Suomessa halutaan edetä.

Digitalisaatio muuttaa ja on jo muuttanut ihmisten elämää merkittävästi. Tulevaisuudentutkija Perttu Pölönen avasikin transformaation vaikutuksia muun muassa siitä, miten elinympäristömme, asuminen, liikkuminen ja työnteko muuttuu tulevaisuudessa ja miten tämä kaikki vaikuttaa yksilön arkeen.

Innovaatiot kehittävät vanhaa, olemassa olevaa järjestelmää, mutta disruptio luo uutta.

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna, eChargien toimitusjohtaja Katja Koponen ja Postin kehityspäällikkö Tommi Pekkala valottivat, miten tulevaisuuden kaupungeista voi tulla älykaupunkeja ja mitä syntyy, kun kaksi perinteistä yritystä yhdistävät voimansa digitalisaation ja tekoälyn hyödyntämisessä.

Katja Koponen, Lauri Inna, juontaja Anna Sorainen, Carunan Kehitysjohtaja Elina Lehtomäki sekä Tommi Pekkala keskustelivat konkreettisista keinoista innovaatioiden mahdollistamiseksi.

Lisäksi liiketoimintajohtaja Jenni Patronen Pöyryltä kertoi energiatrendeistä ja miltä tulevaisuus energiatoimialalla voisi näyttää. Muun muassa päästöjen vähentäminen voi olla voimakkaasti sähkön varassa.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon