Energia-alalla rakennetaan perustaa paremmalle huomiselle

ARTIKKELI

24.05.2019 klo 10:47
Aino Huotari ja Pyry Suomala ovat löytäneet Carunasta sekä ammatillisesti kiinnostavan että yhteiskunnallisesti merkityksellisen työpaikan.
Aino Huotari ja Pyry Suomala viihtyvät Carunalla. Taustalla Carunan oma sähköauto, jota henkilökunta voi käyttää esim. palaverimatkoihin. Työmatkapyöräilijöille on tarjolla pyörähuoltoa sekä kaupunkipyörien käyttöoikeutta henkilökuntaetuna. Kuva: Calcus

Pyry Suomala tuli aikoinaan alalle opiskeltuaan energia- ja voimalaitostekniikkaa Satakunnan AMK:ssa. ”Halusin energia-alalle, koska tällä tekemisellä on merkittävä rooli ympäristön ja ilmastonmuutoksen saralla. Teknologinen kehitys ja seuraavan sukupolven palveluiden rakentaminen ei onnistu ilman korkealuokkaista sähköinfraa”, digitaalisia automaatioratkaisuja työssään kehittävä Suomala valottaa.

Sähkötekniikan DI Aino Huotari puolestaan liittyi vuoden vaihteessa Carunan suurjännitejakeluverkkotiimiin työskenneltyään sitä ennen useamman vuoden Energiavirastossa. ”Hakeuduin tänne päästäkseni näkemään sähköverkon käytännön rakentamista ja löysin täältä mielenkiintoani vastaavan työnkuvan”, Huotari kertoo. ”Carunassa houkutteli myös monipuoliset urapolut tulevaisuudessa.”

Caruna tarjoaakin henkilöstölleen aktiivisesti työkiertoa, jossa omaa osaamistaan voi laajentaa vertikaalisesti. ”Täällä on mahdollisuus saada haluamallaan tavalla haasteita ja mahdollisuuksia oppia lisää ammattilaisena ilman, että urautuu tiettyyn tekemiseen”, Suomala iloitsee.

"Tällä tekemisellä on merkittävä rooli ympäristön ja ilmastonmuutoksen saralla."

Myös työnteon puitteet ovat kunnossa. Carunan modernin työelämän tarpeisiin rakennetut tilat löytyvät hyvien yhteyksien varrelta Espoon Leppävaarasta. ”Täällä on yhteisöllinen ja eteenpäin katsova työporukka, jonka kanssa on kiva tehdä töitä joka päivä”, Huotari lisää.

Caruna on profiloitunut sähköverkkotoimialan edelläkävijäksi ja yritys vahvisti tätä asemaa perustamalla äskettäin erillisen innovaatioyksikön. Yhtiö on vastikään rekrytoinut riveihinsä mm. palvelumuotoilijoita innovoimaan uusia tapoja asiakkuuksien hoitamiseen.

”Muutos ajattelutavoissamme on ollut valtava sen yhdeksän vuoden aikana, mitä itse olen ollut yrityksessä”, Suomala summailee ja antaa esimerkin: ”kun aikoinaan asiakkaitamme olivat käyttöpaikat ja sähkömittarit, nyt keskiössä on asiakaslähtöisten palveluiden kehittäminen.”

Haluaisitko Ainon ja Pyryn työkaveriksi? Katso avoimet työpaikkamme!

Artikkeli julkaistu alunperin Talouselämän Tulevaisuuden Työelämä -liitteessä.
Kuva ja teksti: Calcus

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon