Carunan verkonparannushankkeet etenevät Pirkanmaalla ja Kainuussa

Carunan verkonparannushankkeet etenevät Pirkanmaalla ja Kainuussa

Caruna aloittaa Pirkanmaalla ja Kainuussa mittavan voimajohtoprojektin, jolla parannetaan sähköverkon luotettavuutta ja säävarmuutta. Alueilla uusitaan 110 kilovoltin voimajohtoja yhteensä noin 75 kilometriä. Lisäksi Suomussalmella laajennetaan sähköasemaa. 

Pirkanmaalla sijaitsevat johdot kulkevat Valtatie 3:n suuntaisesti Hämeenkyrön, Ikaalisten ja Parkanon taajamien alueilla. Pirkanmaalla voimajohtojen saneerauksen lisäksi uutta verkkoa rakennetaan Parkanon Poikkeusjärven ja Rännärin alueella. Kainuussa voimajohtoa rakennetaan Peuravaaran ja Suomussalmen alueella. Uusi siirtoyhteys keventää kuormitustilannetta olemassa olevilla johdoilla ja parantaa alueen sähkön toimitusvarmuutta.

”Voimajohtojen uusiminen parantaa siirtoyhteyksien luotettavuutta ja palvelee alueen suurten teollisuusasiakkaiden sähkönsiirtotarpeita niin sähkönkäytön kuin tuotannonkin osalta. Saneerauksen avulla ne päivitetään palvelemaan tulevaisuuden tarpeita”, Carunan alueverkkopäällikkö Miia Wallén toteaa.

Voimajohtorakentamisen ja sähköasemaurakoinnin toteuttaa Empower. Rakennustyöt käynnistyvät alkuvuonna 2018 ja työllistävät alueilla suoraan kymmeniä henkilöitä seuraavan kolmen vuoden aikana. Voimajohdot otetaan vaiheittain käyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä. 

”Voimajohtojen rakentaminen on sähköverkkopalvelujemme ydinosaamista, joten on hienoa aloittaa yhteistyö Carunan kanssa nyt tämän hankkeen osalta. Olemme viime vuosina olleet mukana uudistamassa kanta- ja alueverkkoja eri puolilla Suomea, Ruotsia ja Baltiaa, joten voimme kokemuksemme lisäksi tarjota asiakkaallemme alan tuoreinta näkemystä eri ratkaisuihin voimajohtoprojekteissa”, Empowerin Sähköverkkopalveluiden johtaja Timo Kiiveri kertoo.  

Lue lisää aiheesta