Carunan vastuullisuuspäivässä korostettiin yhteistyön merkitystä koko toimitusketjussa

UUTINEN

28.10.2019 klo 12:00
Caruna on lähes 700 000 asiakkaan sähkönjakelija ja se toimii Etelä- ja Lounais-Suomessa, Satakunnassa, Pohjanmaalla, Koillismaalla ja Joensuussa. Yhtiö aloitti laajan vastuullisuusohjelmansa uudistamisen viime vuonna.

Osana prosessia järjestettiin nyt jo toista kertaa yhteistyökumppaneille tarkoitettu Vastuullisuuspäivä, tällä kertaa Siuntiossa. Päivään osallistui yhteensä yli 60 carunalaista ja Carunan sopimustoimittajaa. Päivän aikana käytiin läpi Carunan vastuullisuusohjelman tärkeimmät teemat. Osallistujat arvostivat aiheen nostamista keskusteluun ja pitävät yhteistyötä tärkeänä.

- Teemme sopimustoimittajiemme kanssa aktiivista yhteistyötä toimitusketjumme vastuullisuuden kehittämiseksi. Tavoitteemme on jakaa työmme tuloksia, kuunnella sopimustoimittajiemme kommentteja ja kokemuksia sekä jatkuvasti kehittää yhdessä toimintaamme. Tärkeintä on, että meillä on sama suunta ja yhteiset tavoitteet myös vastuullisuuden osalta, kertoo Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

Carunan yhteistyökumppani Prysmian Group Finland tarjosi osallistujille tilaisuuden tutustua kaapelituotantoon eräässä maailman kehittyneimmistä merikaapelitehtaista Pikkalassa. Vastuullisuus on avainasemassa Prysmian Groupin strategiassa ja sitä on toteutettu jo pitkään käytännössä läpi koko toiminnan.

- Ainoa tapa kehittää toimintaa vastuullisemmaksi on se, että koko arvoketju työskentelee asian puolesta. Kun vastuullisuuden taso ja kriteerit asetetaan aiempaa kunnianhimoisemmiksi, kehittyy kokonaisuus oikeaan suuntaan, sanoo myyntijohtaja Olli Anttonen Prysmian Group Finlandista.

Osana vastuullisuusohjelmaa Caruna arvioi aiemmin syyskuussa rooliaan ilmastomuutoksessa. Carunan omien suorien hiilidioksidipäästöjen lisäksi arvioitiin hankinta- ja toimitusketjusta tulleet päästöt vuodelta 2018. Selvityksessä arvioitiin myös Carunan hiilikädenjälkeä eli toiminnasta aiheutuvia myönteisiä vaikutuksia.

- Saadun tiedon perusteella voimme kohdentaa toimenpiteemme mahdollisimman tehokkaasti. Itse kukin meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa asiakkaidemme, yhtiömme ja koko kumppaniverkostomme hiilijalanjälkeen, Yli-Kyyny kiteyttää.

 Prysmian Group.
Carunan Vastuullisuuspäivän lopuksi vierailijat tutustuivat Prysmian Groupin Pikkalan tehtaaseen. Kuva: Prysmian Group.

Lisätietoja:
Anne Pirilä, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Caruna, 050 550 9480, anne.pirila at caruna.fi
Myyntijohtaja Olli Anttonen, Prysmian Group Finland Oy, 010 566 2603, olli.anttonen at prysmiangroup.com

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon