Carunan turvallisuuspalkinnot Maanrakennus Ohtamaa Oy:lle, Koneurakointi Kivistö Oy:lle ja ELTEL Networks Oy:n Buildin asentajaryhmälle

MEDIATIEDOTE

03.06.2019 klo 12:03
Caruna palkitsi neljättä kertaa työturvallisuuden edistämisessä ansioituneita urakoitsijoitaan ja aliurakoitsijoitaan. Palkitsemisperusteissa korostettiin tänä vuonna turvallisuusasennetta ja luotettavaa kumppanuutta. 

Palkinto myönnettiin kolmelle ansioituneelle yhteistyökumppanille.

- Meillä Carunassa tavoitteenamme on estää kaikki tapaturmat, niin fyysiset kuin henkisetkin. Kaikki kolme palkittua ovat osoittaneet omalla työllään oivaa esimerkkiä erinomaisesta suhtautumisesta turvallisuuteen. Työmailla on asenne kohdallaan ja turvallisuus on osa jokapäiväistä työtä, kertoo Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

Ensimmäisen palkinnon sai tänä vuonna Carunan aliurakoitsija oululainen Maanrakennus Ohtamaa Oy, jonka Carunan urakoitsija Voimatel Oy on todennut luotettavaksi kumppaniksi Carunan sähköverkon rakennusprojekteissa. Erityistä kiitosta Maanrakennus Ohtamaa saa kaapelointitöistä, jotka tehdään huolellisesti ja siististi. Myös muuntamot perustetaan niin, että ei tarvitse jälkikäteen oikoa.

- Laatu ja turvallisuus kulkevat käsi kädessä eivätkä ole toisiaan pois sulkevia. Kun työ suunnitellaan ja toteutetaan turvallisesti, saadaan samalla myös aikaan laadukas lopputulos, kertoo Maanrakennus Ohtamaan toimitusjohtaja Timo Lehto

Toisen palkinnon sai Koneurakointi Kivistö Oy Lapualta. Perusteluissa todetaan muun muassa seuraavaa: Työt tehdään ammattimaisesti ja rauhallisesti, ei hosuta. Heille ei ole sattunut tapaturmia tai vakavia vaaratilanteita. 

- Meille on aina ollut erityisen tärkeää, että kaikki työt tehdään turvallisesti. Tämän palkinnon saaminen osoittaa, että työskentely ja ajattelutapamme ovat olleet oikeita ja samalla tiellä aiomme jatkaa, kertoo Koneurakointi Kivistö Oy:n toimitusjohtaja Petri Kivistö

- Koneurakointi Kivistö Oy:n työ on oiva esimerkki asenteesta, jonka me toivomme välittyvän koko aliurakoitsijakenttään. Turvallisuuden huomioiminen kaikessa tekemisessä on osoitus ammattitaidosta. Hyvällä suunnittelulla vältetään kiirettä ja hosumista, joka aiheuttaa aina turvallisuus- ja laatuongelmia, sanoo Carunan HSEQ-päällikkö Arsi Näkki.

Kolmas palkinto annettiin ELTEL Networks Oy:n BUILD asentajaryhmälle. Koko ryhmä on ottanut ansiokkaasti uuden riskienarviointityökalun päivittäiseen käyttöön.

- Riskien tunnistaminen ja niiden minimointi tai poistaminen kokonaan päivittäisessä työssä on tärkeä osa verkonrakentamisen turvallisuuskulttuuria. Tätä haluamme edistää yhdessä asiakkaidemme kanssa, kertoo Eltel Networks Oy:n liiketoimintajohtaja Kimmo Marjamäki.

- Turvallisuus on Carunalle tärkeää emmekä tingi siitä. Seuraamme työturvallisuuden tasoa aktiivisesti ja järjestämme turvallisuuskoulutusta omalle henkilöstölle, urakoitsijoille sekä aliurakoitsijoille säännöllisesti. Jokaisen meistä tulee päästä ehjänä kotiin työpäivän jälkeen, kieteyttää Carunan turvallisuus- ja ympäristöpäällikkö Piia Häkkinen.

Turvallisuuspalkinto on vuodesta 2015 työturvallisuuden edistämiseksi myönnetty palkinto. Sen tavoitteena on jakaa hyviä turvallisuuskäytäntöjä yhteistyöverkossa ja haastaa koko Carunan toimitusketju turvallisuustyöhön. Vuoden 2018 ensimmäinen palkinto on 6 000 euroa, toinen palkinto 2 000 euroa ja kolmas 1 000 euroa. Rahapalkinnot on tarkoitettu käytettäväksi turvallisuutta ylläpitävään tai kehittävään toimintaan.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon