Carunan turvallisuuspalkinnot luovutettiin

Carunan turvallisuuspalkinnot luovutettiin

Panostus työturvallisuuteen on panostus työntekijöiden hyvinvointiin ja sitä kautta tuottavuuteen. Caruna alkaa palkita urakoitsijoitaan vuosittain tärkeästä turvallisuuden edistämistyöstä.

Carunan ensimmäinen turvallisuuspalkinto jaettiin juhlallisin menoin aamuvarhaisilla kakkukahveilla Eltelin Länsi-Uudenmaan seudun alueyksikölle. Palkinnon – kultaisen kypärän sekä kirkasvalolampun – vastaanotti yksikön vetäjä, aluepäällikkö Kaj Ljungberg.

Koko tiimi sai lisäksi kunniakirjat ja Carunan turvallisuuspalkinto 2015 -logotarran kypäräänsä. Iloisesti yllättyneet palkitut olivat itse sitä mieltä, että paras palkinto oli tunnustus määrätietoiselle yhteiselle työlle työturvallisuuden parantamisessa päivittäisissä asioissa.

Turvallisuutta aamusta iltaan

Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen painotti puheessaan, että palkitut urakoitsijat tekevät äärimmäisen tärkeää työtä sekä Carunalle että koko yhteiskunnalle.

”Teidän ansiostanne yhteiskunnan pyörät pysyvät pyörimässä ja nykyaikainen elämäntapa on mahdollinen. On tärkeää että asiakkaat saavat sähköä, mutta ei niin että joku satuttaisi itsensä. On hyvä pysähtyä välillä miettimään, onko toimintatapamme turvallista. Vain ennakoimalla ja puuttumalla epäkohtiin turvallisuutta saadaan eteenpäin.”

Koponen muisteli vuosien 2011-2014 tapaturmataajuuksia. ”Ryhdyimme järjestelmällisiin toimiin turvallisuuden parantamiseksi ja saimme tapaturmat laskuun – yhdessä teidän kanssanne. Nyt ihmiset pääsevät töistä kotiin vahingoittumattomina”, hän hymyili.

Palkitun asentajayksikön työtapaturmaluku kuluneena vuotena on puhdas nolla. ”On ilo antaa tämä teille ensimmäisenä. Työturvallisuus on kokonaisvaltaista kehittämistä ja tämä työ jatkuu koko ajan”, Koponen sanoi.

Eltel Suomen toimitusjohtaja Juha Luusua kertoi, että turvallisuusasiaa on Eltelissä hiottu vuosikausia. ”Meillä on panostettu ennakoiviin toimenpiteisiin ja kavereista huolehtimiseen. Nyt palkittu alueyksikkö on ensimmäinen, joka laittoi tapaturmattomia päiviä laskevan numerotaulun esiin.”

Työ saa tunnustusta

Aluepäällikkö Kaj Ljungberg on iloinen 40-henkisen tiiminsä huomioimisesta. ”Olihan tämä yllätys varmaan meille kaikille ja otamme palkitsemisen vastaan ehdottoman ylpeinä, sillä olemme panostaneet tähän todella vahvasti, ja on hienoa, että se näkyy.”

Ljungberg on työskennellyt Eltelillä nykyisissä tehtävissä kolmisen vuotta.

”Yksikkömme on tuonut uusia piirteitä työturvallisuustyöhön, jalostanut sitä mitä täällä jo oli. Esimerkiksi jokaisen esimiehen on toimittava kerran vuodessa päivä asentajana, osallistuttava kenttätyöhön. Päivästä tehdään raportti ja esitetään ideoita, mitä voisi tehdä toisin.”

”Tämä kulunut vuosi on ensimmäinen nollatapaturmavuosi. On hienoa, ettei vain kokouksissa kiitellä, vaan saadaan positiivinen palaute suoraan asiakkaalta koko henkilöstölle.”

Harry Björkroth on yksi palkitun tiimin sähköasentajista ja lisäksi varatyösuojeluvaltuutettu. Eltelillä hän on työskennellyt 7,5 vuotta.

”Olemme tehneet tietoista työtä turvallisuuden eteen ja sitoutuneet nollatapaturmalinjaan koko porukka, joten upeaa saada tunnustusta! Ja eihän tämä tähän palkitsemiseen lopu, vaan työturvallisuuden eteen tehdään töitä koko ajan myös tästä eteenpäin.”

 

Teksti Riitta Nikkola
Kuva Antti Vettenranta

 

 

Lue lisää aiheesta