Carunalle myönnettiin ISO 55001 -sertifikaatti tunnustuksena laadukkaasta sähköverkon hallinnasta

MEDIATIEDOTE

07.09.2017 klo 10:14
Carunan sähköverkko-omaisuuden johtamisjärjestelmälle on myönnetty kansainvälisesti tunnustettu ISO 55001:2014 -laatusertifikaatti. Sertifikaatin saaminen on osoitus Carunan sähköverkon kehittämis- ja kunnossapitotyön, verkon käyttötoimintojen ja muun operatiivisen toiminnan korkeasta laadusta.

"ISO 55001 -standardi huomioi kaikki liiketoiminnan osa-alueet ja edellyttää omaisuudenhallinnan yhdenmukaistamista liiketoimintatavoitteiden kanssa. Caruna on kehittänyt omaisuudenhallinnan johtamisjärjestelmäänsä ja tehnyt monia parannuksia lyhyessä ajassa sertifikaatin saavuttamiseksi. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman vankkaa sitoutumista yli yksikkörajojen", ISO 55001 -prosessista sertifiointiyhtiö Lloyd's Registerillä alusta alkaen vastannut päällikkö Mike Cahill sanoo.

Omaisuudenhallinnan johtamisen sertifikaatti täydentää Carunan johtamisjärjestelmää, jolle on aikaisemmin myönnetty jo ympäristöjohtamisen sertifikaatti ISO 14001:2004 ja työterveys- ja turvallisuusjohtamisen sertifikaatti OHSAS 18001:2007. 

Caruna kehittää sähköverkkoa pitkäjänteisesti 

"Sähkönsiirto on pohjoisessa maassa yhteiskunnalle elintärkeää infrastruktuuria, ja haluamme huolehtia sähköverkoistamme laadukkaasti ja tehokkaasti. ISO 55001 -standardin korkea laatuvaatimustaso tukee verkonparannushankkeemme toteutusta ja puskee meitä tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa sähkönsiirtopalvelua ", kertoo Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

Carunalla on käynnissä 2 miljardin euron arvoinen, vuosikymmenen kestävä sähköverkon kehitys- ja rakennushanke, joka parantaa asiakkaiden sähkönsaannin luotettavuutta.

"ISO 55001 -sertifikaatti tukee Carunan johtamisjärjestelmän kehittämistä edelleen. Haluamme olla ensiluokkainen sähköverkkojen hoitaja sekä luotettava ja turvallinen sähkönsiirtäjä asiakkaillemme. Se tulee aina olemaan tärkein tehtävämme", Carunan hallituksen jäsen Niall Mills toteaa.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon