Carunalle jälleen maailman paras tasoluokitus työturvallisuudessa

MEDIATIEDOTE

09.05.2018 klo 08:00
Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt Carunalle korkeimman mahdollisen tasoluokituksen työturvallisuudessa vuoden 2017 osalta. Caruna sai "Työturvallisuuden taso 1 – maailman kärjessä" -luokituksen nyt kolmatta kertaa.

Nolla tapaturmaa -foorumi luokittelee vuosittain suomalaisia työpaikkoja työturvallisuuden perusteella. Tasoluokitukseen vaikuttavat mm. työpaikan työtapaturmataajuus ja tapaturmien vakavuus. Lisäksi tasoluokituksen saaminen edellyttää työtapaturmien tutkintaa ja toimivaa vaaratilanteisen ilmoitusmenettelyä.

"Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että sekä omat työntekijämme että lukuisissa sähköverkon parannushankkeissa työskentelevät urakoitsijamme pääsevät työpäivän päätteeksi ehjänä kotiin. Seuraamme työturvallisuuden toteutumista säännöllisesti ja kehitämme turvallisuutta pitkäjänteisesti. Haluamme olla suunnannäyttäjä turvallisuusasioissa", Carunan terveys-, turvallisuus ja ympäristöasioista vastaava päällikkö Piia Häkkinen sanoo.

Työturvallisuuden tasoluokitusta haki tänä vuonna 103 yritystä ja organisaatiota, joista Carunan kanssa saman eli maailman kärkiluokituksen sai 28 työpaikkaa. Tasoluokituskunniakirjat jaetaan 15.–16.5. Turussa järjestettävässä Kiss My Safety – Turvallisuus on oivalluksia -seminaarissa, jossa myös Carunan Piia Häkkinen osallistuu ohjelmaan.

Työturvallisuus on jatkuvaa parantamista

Nolla tapaturmaa -foorumiin kuuluu yli 400 työpaikkaa, jotka edistävät työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin jatkuvaa kehittämistä ja hyvien käytäntöjen levittämistä. Caruna sai ensimmäisen tasoluokituksen vuodelta 2014, jolloin yhtiö liittyi foorumin jäseneksi.

"Olemme sitoutuneet työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen. Viime aikoina olemme panostaneet erityisesti aliurakoitsijoidemme työturvallisuuden kehittämiseen. Lanseerasimme vuodenvaihteessa ei-sähköammattilaisille suunnatun sähkö- ja työturvallisuuskoulutuksen. Järjestämme tätä Caruna-korttikoulutusta eri puolilla Suomea pää- ja aliurakoitsijoidemme työntekijöille, jotka toimivat sähköverkkotyömaillamme moninaisissa tehtävissä", Häkkinen kertoo.

Caruna valvoo työympäristöjensä ja toimintojensa turvallisuutta säännöllisten työmaatarkastusten ja turvallisuuden havainnointikierrosten eli niin sanottujen Safety Walkien avulla. Esimerkiksi vuoden 2017 aikana Carunan projektinvalvojat ja urakoitsijat suorittivat yhteensä lähes 3 000 työmaatarkastusta, ja Carunan oma henkilöstö teki yli 400 turvallisuuden havainnointikierrosta eli Safety Walkia.

Caruna myöntää myös oman turvallisuuspalkinnon vuosittain työturvallisuuden kehittämisessä kunnostautuneille urakoitsijoille. Tiedot palkituista löytyvät Carunan verkkosivuilta. Lisätietoja Carunan tavoista edistää turvallisuutta ja turvallisuuden toteutumisesta vuoden 2017 aikana löytyy Carunan vuosiraportista.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon