Caruna ykkösluokkaa työturvallisuudessa

Caruna ykkösluokkaa työturvallisuudessa

Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa -foorumi on jälleen myöntänyt turvallisuuden tasoluokitukset jäsenyrityksilleen. Caruna on kolmen edellisen vuoden tapaan parhaassa luokassa: Maailman kärjessä.

Jotta paras luokka saavutetaan, yrityksellä pitää olla voimassa muun muassa kattava läheltä piti -tilanteiden ja turvallisuushavaintojen ilmoitusmenettely sekä sattuneiden tapaturmien järjestelmällinen tutkintaprosessi.

“Carunalla on pitkät perinteet sekä oman henkilöstön että urakoitsijoiden ja aliurakoitsijoiden turvallisuuden hallinnassa. Turvallisuuspoikkeamat ja –havainnot kirjataan IDA-järjestelmään ja tutkitaan niiden vakavuuden edellyttämällä tarkkuudella. Oman henkilöstömme turvallisuus on huippuluokkaa ja kumppaniverkoston osaltakin parannamme jatkuvasti ja olemme selvästi paremmalla tasolla kuin toimiala keskimäärin”, kertoo HSE-päällikkö Piia Häkkinen.

Työturvallisuuden tasoluokituksia jaettiin 92 työpaikalle, joista Carunan kanssa saman eli maailman kärkiluokituksen sai 31 työpaikkaa. Kunniakirjat luovutetaan Nolla tapaturmaa –foorumin Turvallisuus on tekoja -seminaarissa Kuopiossa 21.5.

Havainnot ja koulutus työturvallisuuden ytimessä

Maailman kärjessä -tasoluokitus on yksi osoitus työturvallisuuden eteen tehdystä työstä. Haluamme Carunassa edistää koko toimitusketjumme turvallisuutta. Se tapahtuu yhteisten pöytien äärellä. Aliurakoitsijamme käyvät keskustelevan Caruna-korttikoulutuksen, jossa sähkön ei-ammattilaiset saavat tuhdin tietopaketin sähkötyömaalla työskentelystä. Nolla tapaturmaa -foorumi on toinen hyvä esimerkki verkostomaisesta toiminnan kehittämisestä.

"Haluamme kehittää turvallisuuskulttuuria yhdessä koko kumppanuusverkostomme kanssa ja siten saavuttaa pysyvästi erinomaisen turvallisuustason kaikissa toiminnoissamme", kertoo HSEQ-päällikkö Arsi Näkki.

Nolla tapaturmaa -foorumi on vapaaehtoinen työturvallisuutta ja työnhyvinvointia kehittävä työpaikkojen verkosto. Verkostoa yhdistää nolla-ajattelutapa. Verkosto on perustettu vuonna 2003 ja tällä hetkellä siihen on liittynyt 420 yritystä 59 eri toimialalta Suomessa. Caruna sai ensimmäisen tasoluokituksen vuonna 2014, jolloin yhtiö liittyi foorumin jäseneksi.

Yhteistyökumppanit mukana työturvallisuutta edistämässä

Caruna myöntää myös oman turvallisuuspalkinnon vuosittain työturvallisuuden kehittämisessä edistäneillä urakoitsijoille ja aliurakoitsijoille. Hyvät ideat jaetaan koko Carunan kumppaniverkoston kesken. Tiedot vuoden 2018 palkittavista julkistetaan nyt toukokuun aikana. Lisätietoja Carunan tavoista edistää turvallisuutta ja turvallisuuden toteutumisesta vuoden 2018 aikana löytyy Carunan vuosiraportista.

Lue lisää aiheesta