Caruna varautuu viikonlopun ukkosiin ja puuskatuuliin (päivitetty)

Caruna varautuu viikonlopun ukkosiin ja puuskatuuliin (päivitetty)

Caruna varautuu viikonlopulle 19.-20.8. ennustettuihin ukkosiin ja puuskatuuliin verkkoalueillaan Etelä-, Lounais-, Länsi- ja Pohjois-Suomessa.

Olemme varautuneet lauantaille 19.8. ennustettuun ukkosrintamaan Uudenmaan verkkoalueellamme sekä puuskatuuliin Varsinais-Suomen ja Satakunnan verkkoalueillamme. Lisäksi olemme varautuneet sunnuntaille 20.8. ennustettuihin puuskatuuliin Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin verkkoalueillamme. Olemme lisänneet henkilöstöä käyttökeskukseen valvomaan sähköverkon tilaa ja ohjaamaan viankorjaustoimenpiteitä, vikapuhelimeen asiakkaidemme avuksi sekä kentälle korjaamaan verkon vikoja. Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti.

Ukkonen saattaa rikkoa laitteita ja verkkoa voidaan joutua rakentamaan uudelleen. Esimerkiksi vaurioituneen muuntajan vaihto vie pidemmän aikaa ja katkot saattavat sen vuoksi kestää paikallisesti tavallisia myrskykatkoja pidempään.

Jos huomaat sähkölinjalle kaatuneen puun, tee ilmoitus tällä lomakkeella

Ajantasainen tieto keskijänniteverkon vioista löytyy Carunan häiriökartalta. Maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 195 011. Asiakkaat voivat tilata tiedon mahdollisista sähkökatkoista myös suoraan matkapuhelimeensa maksuttoman Caruna Sähkövahti -palvelun avulla.

Vinkkejä ukkosten aiheuttamien sähkökatkojen varalle löydät täältä

Lisätietoja:

Sähköverkon häiriökartta: http://hairiokartta.caruna.fi/
Caruna Sähkövahti: https://www.caruna.fi/sahkovahti
Vikapalvelun puhelinnumero: 0800 195 011 (24 h)
Sähköinen vikailmoituslomake: https://www.caruna.fi/vikailmoitus
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi

Päivitetty 19.8. klo 12.30: Lisätty tiedot varautumisesta Länsi- ja Pohjois-Suomessa.

Lue lisää aiheesta