Caruna varautuu ukkosiin verkkoalueillaan Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa, Koillismaalla ja Uudellamaalla

Caruna varautuu ukkosiin verkkoalueillaan Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa, Koillismaalla ja Uudellamaalla

Caruna nostaa valmiuttaan sääennusteiden mukaisesti. Ennusteiden mukaan paikallisia ukkoskuuroja esiintyy perjantaina ja lauantaina Carunan verkkoalueista Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa, Koillismaalla ja Uudellamaalla. Paikallinen salamointi voi aiheuttaa ajoittaisia katkoja sähkönjakelussa.

Lisäämme henkilöstöä verkkojamme valvovaan käyttökeskukseen ja ohjaamaan viankorjaustoimenpiteitä, vikapuhelimeen asiakkaidemme avuksi sekä maastoon korjaamaan verkon vikoja. Asiakaspalvelumme päivystää sosiaalisessa mediassa sekä perjantaina 13.7. että lauantaina 14.7. klo 22.00 asti.

Ukkoset voivat rikkoa sähkö- ja puhelinverkossa olevia laitteita etenkin haja-asutusalueilla. Helpoin ja edullisin keino estää tietokoneiden, viihde-elektroniikan ja puhelinlaitteiden rikkoutuminen on irrottaa laitteet pistorasioista ukonilman ajaksi. Myös antenni-, puhelin- ja internetkaapelit kannattaa irrottaa.

Sähkölinjoille kaatuneiden puiden poisto on ammattilaisten työtä. Jos huomaat sähkölinjalle kaatuneen puun, tee ilmoitus https://www.caruna.fi/vikailmoitus

Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti. 

Vinkkejä sähkökatkojen varalle löydät https://www.caruna.fi/palvelut/varaudu-sahkokatkoon

Ajantasainen tieto keskijänniteverkon vioista löytyy Carunan häiriökartalta. Maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 195 011. Kiireettömistä vioista voi ilmoittaa verkkolomakkeella. Asiakkaat voivat tilata tiedon mahdollisista sähkökatkoista myös suoraan matkapuhelimeensa maksuttoman Caruna Sähkövahti -palvelun avulla.

Lisätiedot:

Sähköverkon häiriökartta: http://hairiokartta.caruna.fi
Caruna Sähkövahti: https://www.caruna.fi/sahkovahti
Vikapalvelun puhelinnumero: 0800 195 011 (24 h)
Sähköinen vikailmoituslomake: https://www.caruna.fi/vikailmoitus
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi 
Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi

 

Lue lisää aiheesta