Caruna valmistautuu tulevaisuuden energiayhteisöihin omalla hackathonilla

MEDIATIEDOTE

08.11.2018 klo 09:00
Carunan ja Industryhackin yhteistyöllä järjestetyssä Buddy Power -hackathonissa innovoitiin ratkaisuja tulevaisuuden energiayhteisöjen lisäämiseksi ja palvelemiseksi. Parhaimmat ehdotukset kehittivät tiimit Solteqista ja Remodista. Pilottiprojektien toteuttamiseksi tiimit saavat 20 000 euroa.

Valmiit työkalut energiayhteisöjen palvelemiseen

Voittajatiimiksi valikoitui ohjelmistoyhtiö Solteqin tiimi HubHackers. Tiimi kehitti työkalun, jonka avulla pystyy suunnittelemaan, hallinnoimaan, seuraamaan ja optimoimaan energiayhteisön toimintaa. Palvelumalli oli sekä tuomariston, kanssakilpailijoiden että carunalaisten suosikki.

"HubHackers sisäisti haasteen hyvin nopeasti ja hyödynsi erinomaisesti annettua dataa, mikä näkyi lopputuloksesta. Lisäksi heidän kehittämänsä työkalu on ketterästi muokattavissa eri energiayhteisöjen käyttötarkoituksiin. Näin pitkälle viety kehitystyö on helppo viedä pilottivaiheeseen", tiimiä mentoroinut Sebastian Ahlnäs iloitsee.

"Todella mukavat pari päivää saatiin viettää erittäin mielenkiintoisen ja ajankohtaisen aiheen tiimoilta. Odotamme innolla, että pääsemme viemään tapahtumassa heränneitä ajatuksia myös pilottiprojektissa eteenpäin yhdessä Carunan kanssa", HubHackersin Juuso Kari kertoo.

HubHackersin lisäksi tuomaristo valitsi pilottivaiheeseen teknologiayritys Remodin konseptin, joka houkuttelisi asiakkaita uusiutuvan energian tuottajiksi ja ylijäämätuotannon kauppiaiksi.

"Remodin ratkaisu lähestyy haastetta konseptitasolla HubHackersin tekniseen toteutukseen verrattuna. Remodin idealla saisimme asiakkaat innostumaan uusiutuvasta energiasta ja sitä kautta lisäämään energiayhteisöjä Suomessa", tiimin mentori Atte Löf ennustaa.

Carunan Buddy Power -hackathon toteutettiin yhteistyössä hackathonien järjestämiseen erikoistuneen Industryhackin kanssa. Pilottirahoituksen lisäksi kaikki osallistuneet tiimit saivat 1500 euroa palkkioksi kahden päivän innovaatiotyöstä.

Ensi vuonna uudestaan?

"Buddy Power -hackathon oli hyvä ja positiivinen kokemus. On mahdollista, että se järjestetään myös ensi vuonna", Carunan hackathon-tiimin vetäjä Heikki Linnanen toteaa.

Marraskuussa Caruna haastaa opiskelijoiden ajatuksia Himoksella järjestettävässä Innovate or die -innovaatiokilpailussa. Carunalaiset myös mentoroivat tänä vuonna myös kasvuyrityksiä Kasvu Open -sparrausohjelmassa. Lisäksi Caruna on teknologia-alaa käsittelevän tapahtumasarja HEL Techin kumppani.

Mikä on energiayhteisö?

Energiayhteisössä yhteisön jäsenet jakavat sähkön tuotannon ja hankinnan hyötyjä toistensa kanssa.

Paikallisen energiayhteisön voivat muodostaa esimerkiksi asunto-osakeyhtiön jäsenet, joka tuottaa aurinkosähköä itselleen (kiinteistön sisäinen energiayhteisö) tai naapurusto, joilla on yhteinen aurinkovoimala yhden asukkaan pellolla (kiinteistörajat ylittävät energiayhteisö). Yhteistä molemmilla on oma, itsenäinen sähköverkko.

Hajautettu energiayhteisö hyödyntää sähköntuotannossa olemassa olevaa jakelu- ja siirtoverkkoa. Tällöin kuluttaja voi käyttää esimerkiksi kesämökin aurinkopaneelisähköä varsinaisessa asunnossaan.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon