Caruna raivaa puita Pohjois-Suomessa

Caruna raivaa puita Pohjois-Suomessa

Caruna aloittaa lauantaina 13.1. helikopterilla noin viikon kestävät raivaustyöt Pohjois-Suomessa Taivalkosken, Pudasjärven ja Posion alueella.

Töitä raivaushelikopterilla tehdään alustavan suunnitelman mukaan noin viikon ajan. Raivaustöiden avulla ehkäistään vikoja ennakolta, parannetaan sähköturvallisuutta ja varmennetaan noin 4 000 asiakkaan sähkönjakelua.

Kopterisahauksen avulla katkaistaan sähköverkon läheisyyteen taipuneet puut ja oksat. Alueen asiakkaille, joilla on Caruna Sähkövahti -palvelu käytössään, ilmoitetaan tekstiviesteillä töiden käynnistymisestä.

Raivaustyö on ammattilaisten käsissä

”Carunan raivauskumppanina toimii Heliwest Oy. Töitä tekevät sähköasentajat ja helikopterisahaajat, jotka osaavat työskennellä sähköverkkojen lähellä. Töiden aikana pyydämme ottamaan huomioon turvallisen etäisyyden työkohteeseen. Etäisyyden raivaushelikopteriin on oltava vähintään 90 metriä ja sähkölinjoihin 20–30 metriä”, Carunan sähköverkon kunnossapitotöistä vastaava Petteri Palmumaa muistuttaa.  

Sahattavien puiden latvat ja oksat ovat maanomistajan omaisuutta ja ne jäävät maastoon maanomistajan hyödynnettäväksi.

Sähköverkkoa tarkastetaan ja puustoa raivataan säännöllisesti

Caruna tarkastaa sähköverkkoa ja raivaa puustoa sen varrelta säännöllisesti. Pohjois-Suomen tykkylumitilanteen vuoksi helikopteritarkastuksia on tehty sähkölinjojen päälle taipuneiden puiden paikantamiseksi 30.12.2017 lähtien. Tarkastusten seurauksena puita on poistettu aktiivisesti jo kahden viikon ajan.

Nyt sahataan pois ne jäljelle jääneet puut ja oksat, jotka eivät vielä aiheuta kriittistä uhkaa sähkönjakelulle, mutta jotka saattaisivat esimerkiksi lumikuorman lisääntyessä taipua sähkölinjoille.

Alustava raivausalue (kartta: Maanmittauslaitos)

Lue lisää aiheesta