Uutishuone

Caruna raivaa loka-marraskuussa puustoa sähkölinjojen alta Espoossa ja Kirkkonummella

Caruna raivaa loka-marraskuussa puustoa sähkölinjojen alta Espoossa ja Kirkkonummella

Caruna parantaa sähköjakelun luotettavuutta raivaamalla puustoa sähkölinjojen läheisyydestä Espoossa ja Kirkkonummella noin 225 kilometrin matkalta.

Työt alkavat lokakuun aikana ja jatkuvat marraskuun loppuun asti. Raivaustyö on osa Carunan sähköverkon säännöllistä kunnossapitoa ja sähkönsiirron toimitusvarmuuden parantamista.

"Karsimme sähkölinjojen alla kasvavaa puustoa sekä sivuilta linjojen päälle taittuvia oksia. Raivauskohteet olemme määrittäneet muun muassa viime vuonna tehtyjen tarkastusten perusteella", kertoo Carunassa sähköverkon kunnossapitotöistä vastaava Petteri Palmumaa.

Raivaustöitä tekevät ammattitaitoiset metsurit

Carunan urakoitsijakumppani alueella on Exsane Oy. Raivauksia tekevät aina ammattitaitoiset metsurit, jotka ovat saaneet koulutuksen sähköverkkojen läheisyydessä työskentelyyn.

Mikäli piha-alueilla joudutaan kaatamaan puita tai raivaamaan istutettua koristepuustoa, on raivausurakoitsijamme etukäteen yhteydessä maanomistajaan. Muissa tapauksissa maanomistajia ei tiedoteta raivauksista etukäteen.

Raivattavat puut ovat maanomistajan omaisuutta. Piha-alueilla ja yleisillä paikoilla, kuten puistoissa, raivaustähteet kootaan siisteihin kasoihin. Muilla alueilla ne jäävät sijoilleen maastoon maanomistajan hyödynnettäväksi.

Lue lisää sähköverkon kunnossapitotöistä.

Lue lisää aiheesta