Caruna parantaa sähkönjakelun toimitusvarmuutta Turussa, Raisiossa ja Ruskolla

MEDIATIEDOTE

10.09.2015 klo 09:48
Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi helmikuusta 2015 huhtikuuhun 2016 60 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Raisiossa ja Ruskolla. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 50 henkilöä ja sen arvo on noin 5 miljoonaa euroa.

Kaivut ovat alkaneet helmikuussa Valunkylä-Kaarlejoki -alueella ja jatkuneet alkukeväästä ja pitkin kesää Raisiossa Pyölinmäellä ja Kuninkaanväylällä, Vahdolla sekä Ruskon keskustassa. Osa kaivusta Raisiossa ja Ruskolla alkavat alkusyksystä. Paikkakuntien teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä paikoin voi aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaanti

”Projektin aikana viedään maan alle 60 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennetaan 60 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa sekä puretaan vanhaa ilmajohtoverkkoa 81 kilometriä. Lisäksi lisätään sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta kunnassa", hankepäällikkö Pekka Vierimaa Carunasta kertoo.

”Hankkeen myötä saamme alueella noin 5600 asiakasta lisää säävarman verkon piiriin ja mahdollistamme näin heille sujuvamman arjen. Projekti on osa meidän laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Vierimaa sanoo.

”Investoinneilla saavutamme entistä vahvemman ja luotettavan sähköverkon asiakkaidemme ja yhteiskunnan tarpeisiin. Lähivuosina tulemme myös panostamaan pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen”, Vierimaa päättää.

Carunalla on Raison ja Ruskon työkohteissa urakoitsijakumppaneina Eltel Networks Oy, Voimatel Oy ja Vertek Oy.

Caruna
Viestintä

 

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon