Caruna parantaa merkittävästi sähkönjakelun toimitusvarmuutta Lounais-Suomessa ja Satakunnassa

MEDIATIEDOTE

14.09.2015 klo 12:00
Sähkönsiirtoyhtiö Caruna jatkaa sähköverkkonsa luotettavuuden ja säävarmuuden parantamista haja-asutusalueilla Lounais-Suomessa ja Satakunnassa. Keski- ja pienjänniteverkon parannusinvestointien arvo on 150 miljoonaa euroa ja ne työllistävät suoraan 1500 henkilöä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Sähkönjakeluverkon kehittämiseksi ja saneeraamiseksi Caruna on solminut kolmen vuoden puitesopimuksen Eltel Networks Oy:n, Sallila Sähköasennus Oy:n, Telog Oy:n ja TLT-Group Oy:n   kanssa. Verkonparannushankkeet ajoittuvat kolmelle vuodelle ja viedään läpi noin sadassa projektissa. Ilmajohtoverkkoja korvataan kokonaisuudessaan tänä aikana yli 3500 kilometrillä maakaapeliverkkoa. Kaapeloinnin lisäksi verkkoon asennetaan tuhansia muuntamoita, jakokaappeja sekä muita luotettavan sähkönjakelun kannalta välttämättömiä teknisiä laitteita. Verkosta purkautuvan materiaalin kierrätyskumppanina puitesopimuksessa toimii Kuusakoski Oy.

Haja-asutusalueiden investointien lisäksi Caruna kohdistaa osan toimenpiteistä taajama- ja kaupunkialueille rakennuttamalla uutta jakeluverkkoa sekä saneeraamalla nykyistä ilmajohtoverkkoa.

- Investoinneilla parannamme nopeasti sähkönjakelun toimitusvarmuutta ja saamme 45 000 asiakasta lisää säävarman verkon piiriin Lounais-Suomen ja Satakunnan alueilla. Näemme tämän laajan puitesopimuksen mahdollistamat investoinnit sähköverkkoon merkittävänä osana toimitusvarmuuslainsäädännön vaatimusten saavuttamista annetussa aikataulussa. Puitesopimus on tärkeä osa kokonaisuutta, jolla jatkamme yli 150 miljoonan euron vuosittaisia verkkoinvestointejamme kaikilla sähkönjakelualueillamme taataksemme asiakkaillemme luotettavamman sähkön saannin, toimitusjohtaja Ari Koponen Carunasta kertoo.

- Projektien suunnittelu alkaa syksyn aikana ja varsinaiset kaivutyöt alkavat keväällä 2016. Olemme valinneet investointikohteet siten, että niiden asiakashyöty on mahdollisimman suuri. Isoilla puitesopimuksilla tarjoamme töitä paikallisille osaajille ja varmistamme riittävät resurssit tuleviin kasvaviin investointeihimme sähköverkkoon, omaisuudenhallinnasta vastaava johtaja Timo Jutila päättää.

Caruna
Viestintä

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon