Caruna parantaa kuntalaisten sähkönjakelun luotettavuutta Merikarvialla

MEDIATIEDOTE

17.01.2018 klo 08:16
Caruna maakaapeloi noin 40 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Merikarvialla. Hanke parantaa huomattavasti kuntalaisten sähkönjakelun varmuutta, työllistää noin 25 henkilöä ja on arvoltaan noin 2,4 miljoonaa euroa.

Caruna siirtää sähköverkkoa maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta, ja samalla sähkönjakelu paranee. Hanke työllistää suoraan noin 25 henkilöä, ja sen arvo on noin 2,4 miljoonaa euroa. Hanke on jatkoa vuonna 2017 viimeistellylle investoinnille Merikarvialla.

Kaivuutyöt on aloitettu marraskuussa 2017, ja ne kestävät arvion mukaan elokuuhun 2018. Töitä tehdään mm. Merikarviantien varrella, keskustataajamasta Tuorilaan, Tuorilassa, sekä rannikolla Peipun, Rantakulman, Tattuun ja Jukolanniemen alueilla. Vanhan verkon purkutyöt ja maanrakennuksen viimeistelytyöt ajoittuvat syksyyn 2018.

Tiedossa tilapäisiä liikennejärjestelyjä

”Viemme Merikarvialla maan alle noin 40 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme 43 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Sähköverkon automatisoinnin lisäämisen kautta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan vikatilanteessa palautettua aiempaa nopeammin. Kaikki nämä toimenpiteet parantavat sähkönjakelua Merikarvialla”, hankepäällikkö Joonas Hämäläinen kertoo.

Carunan Merikarvian työkohteiden urakoitsijakumppani on Netel Oy. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapelointi osa vuosikymmenen kestävää verkonparannushanketta

Merikarvian maakaapelointiprojekti on osa Carunan laajamittaisia investointeja sähköverkkoon Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Suomen sekä Satakunnan verkkoalueilla. Verkonparannushankkeen tavoitteena on, että Carunan 82 000 kilometrin mittainen verkko on saneerattu vuoteen 2028 mennessä, jotta se vastaa Carunan asiakkaiden ja yhteiskunnan odotuksiin.

Maakaapeloinnin lisäksi Caruna parantaa sähköverkon luotettavuutta myös muilla teknisillä ratkaisuilla sekä hoitamalla sähkölinjojen lähellä olevia metsäalueita.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon