Caruna osallistuu OKRA-maatalousnäyttelyyn Oripäässä 3.-6.7. - tietoa aurinkosähköstä, maastosuunnittelusta sekä sähkö- ja valokuituverkon yhteisrakentamisesta

MEDIATIEDOTE

03.07.2019 klo 10:00
Varsinais-Suomen alueella aurinkosähkön tuottajia on jo yli 1 800 Carunan verkossa, ja paneeleilla tuotetun aurinkosähkön määrä vastaa noin 600 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Carunan ständillä F263 on mahdollisuus tavata aurinkosähkötoimittajia, jotka kertovat aurinkopaneelien hankinnasta, asentamisesta ja käytöstä.

Caruna järjestää päivittäin lyhyet tietoiskut sähköverkon maastosuunnittelusta ja rakentamisesta yksityisteiden lähellä, työturvallisuudesta, uusista sähköisistä asiakaspalvelukanavista, sähköverkon rakentamisesta kotipihoilla sekä valokuituverkon rakentamisesta samanaikaisesti sähköverkon kanssa.

Caruna ja Telia aloittavat valokuidun ja sähköverkon yhteisrakentamisen tänä kesänä Ruskolla ja Raisiossa.

”Sähkö- ja valokuituverkkojen yhteisrakentamista ei ole Suomessa aiemmin tehty tässä laajuudessa. Työt ovat nyt käynnistyneet Varsinais-Suomessa ja tavoitteena on laajentaa yhteistyötä niin, että tulevaisuudessa kaikissa Carunan taajamien maakaapelointiprojektien yhteydessä asiakkailla olisi mahdollisuus hankkia huippunopea valokuituyhteys. Ensi vuonna pyrimme käynnistämään projekteja myös Satakunnassa ja sen jälkeen Uudellamaalla,” kertoo Carunan sähköverkkojen uusien palveluiden johtaja Ville Karttunen.

Luotettavat aurinkopaneelikumppanit löytyvät Markkinapaikasta

Markkinapaikassa asiakas voi tutustua palveluntarjoajiin, vertailla tuote- ja hintatietoja sekä valita itselleen sopivimman aurinkopaneelitoimittajan.

Aurinkopaneelien asentajia katolla.

Caruna Markkinapaikassa on mukana 20 aurinkosähkökumppania. Palveluntarjoajalle Markkinapaikka tarjoaa valmiit kontaktikanavat Carunan verkkoalueilla. Lisäksi tavoitteena on, että vuoden 2019 aikana sähköautojen latausratkaisut tulevat osaksi palvelua.

Yleisimmät asennuskohteet Varsinais-Suomessa ovat omakotitalot (73 %), vapaa-ajan asunnot (12 %) ja maatilat (5 %). Tänä vuonna uusia aurinkovoimaloita on asennettu Varsinais-Suomen alueelle 391 kappaletta. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden asennusten määrä on kasvanut 58 prosenttia. Asennuksia tehtiin vuonna 2018 yhteensä 625 kappaletta.

Tervetuloa Carunan ständille F263 keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa!

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon