Caruna osallistui Länsi-Suomen Jäätyvä 2019 -harjoitukseen

UUTINEN

11.11.2019 klo 12:06
Carunalaisia osallistui 6.-7.11. alueelliseen JÄÄTYVÄ 2019 -harjoitukseen. Harjoitusalueena oli Carunan verkkoalueista Länsi-Suomen alue. Harjoitus oli Huoltovarmuusorganisaation järjestämä.

Caruna osallistui Jäätyvä harjoituksen suunnitteluun ja harjoitteluun kolmannen kerran tänä vuonna. Harjoitusteemoina olivat mm. yhteistyö ja tilannekuvan vaihto Fingridin ja muiden verkkoyhtiöiden kanssa, viranomaisyhteistyö, alueellisen korjaustoiminnan johtaminen ja viestintä pitkäkestoisessa häiriötilanteessa.  Harjoituksessa jäätävä myrsky aiheutti laaja-alaisen ja pitkäkestoisen kanta- ja jakeluverkon häiriötilanteen.

Myrskyn seurauksena alue oli pitkään ilman sähköjä, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että matkapuhelimet ja internet lakkasivat toimimasta, polttoainetta ei saanut ja vesihuolto vaikeutui. Alueella toimii myös suuria yrityksiä, joiden toimintaan sähkönjakelun katkeaminen vaikuttaisi tuollaisen myrskyn seurauksena merkittävästi.

Kiitos kaikille kanssamme harjoitelleille.

Lisätietoa harjoituksesta Huoltovarmuuskeskuksen tiedotteesta https://www.huoltovarmuuskeskus.fi/johtaminen-viestinta-avainroolissa-lansi-suomen-jaatyva-2019-harjoituksessa/

 

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon