Caruna maakaapeloi laajasti Yläneellä, Kyrössä ja Oripäässä

MEDIATIEDOTE

22.02.2016 klo 09:21
Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi noin 180 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Yläneellä, Kyrössä ja Oripäässä. Hanke parantaa huomattavasti kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushankkeet ovat paikallisesti merkittäviä, sillä ne työllistävät suoraan noin 120 henkilöä ja niiden arvo on noin 12 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihanke kestää helmikuun alusta vuoden loppuun 2016. Oripään alueella kaivutyöt alkoivat helmikuussa, Yläneen ja Riihikosken alueilla kevään ja kesän aikana. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

 

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Hankkeen myötä lisäämme alueilla noin 2500 asiakasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Pekka Vierimaa Carunasta kertoo.

”Viemme Yläneellä, Oripäässä ja Kyrössä maan alle noin 180 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 160 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta. Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon”, Pekka Vierimaa päättää.

Carunan Yläne-Kyrö-Oripää työkohteen urakoitsijakumppanina on Telog Oy.

Caruna
Viestintä

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon