Caruna maakaapeloi laajasti Isossakyrössä, Kauhajoella, Kurikassa, Närpiössä, Seinäjoella ja Teuvalla

MEDIATIEDOTE

15.02.2016 klo 09:35
Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi 400 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Isossakyrössä, Kauhajoella, Kurikassa, Närpiössä, Seinäjoella ja Teuvalla. Hanke parantaa huomattavasti kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushankkeet ovat paikallisesti merkittäviä, sillä ne työllistävät suoraan noin 260 henkilöä ja niiden arvo on noin 26 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihankkeet kestävät pääosin keväästä joulukuuhun 2016. Kauhajoella ja Seinäjoella kaivutyöt alkoivat syksyllä 2015. Isossakyrössä, Kurikassa, Närpiössä ja Teuvalla kaivut alkavat alkukeväästä. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Hankkeen myötä lisäämme alueilla noin 11 000 asiakasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, verkostopäällikkö Henrik Suomi Carunasta kertoo.

”Viemme Isossakyrössä, Kauhajoella, Kurikassa, Närpiössä, Seinäjoella ja Teuvalla maan alle noin 400 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 380 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta. Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon”, Suomi päättää.

Carunan Isonkyrön, Kauhajoen ja Närpiön työkohteiden urakoitsijakumppanina on Pohjolan Werkonrakennus Oy. Kurikan, Seinäjoen ja Teuvan työkohteiden urakoitsijakumppanina on Relacom Finland Oy.

Caruna
Viestintä

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon