Caruna maailman kärjessä työturvallisuudessa

UUTINEN

17.05.2016 klo 11:13
Caruna on saanut parhaan tasoluokituksen Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa -foorumin myöntämässä työturvallisuustasoluokituksessa vuodelta 2015. Olemme toista vuotta peräkkäin tasolla I eli maailman kärjessä.

Nolla tapaturmaa -foorumi myöntää vuosittain työturvallisuuden tasoluokituksia työpaikoille, joissa on panostettu työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen. Tasoluokituksen tarkoituksena on toimia työpaikkojen apuna turvallisuustason kehityksen seurannassa ja kannustaa niitä tavoittelemaan yhä parempaa tasoa. Tasoluokitusta myönnettäessä tarkastellaan muun muassa työpaikan työtapaturmataajuutta ja tapaturmien vakavuutta. Lisäksi työtapaturmien tutkinnan ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettelyn on oltava kunnossa sekä oman henkilöstön että urakoitsijoiden osalta.

"Meillä Carunassa on pitkät perinteet turvallisuusasioiden seurannassa ja kehittämisessä. Mittaamme säännöllisesti sekä omaa että urakoitsijoidemme turvallisuutta ja turvallisuusmenettelymme kattavat myös urakoitsijamme”, Carunan terveys-, turvallisuus ja ympäristöasioista vastaava päällikkö Piia Häkkinen kertoo.
 
Urakoitsijaturvallisuus on nostettu yhdeksi Carunan liiketoiminnan yhteisistä avainmittareista. Tavoitteiden vuosittaista saavuttamista voi seurata yritysvastuuraportistamme, joka julkaistiin ensimmäisen kerran keväällä 2016.

Tasoluokitus sivutuote oikeasta toiminnasta

Nolla tapaturmaa -foorumi on suomalaisten työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on nolla tapaturmaa -ajattelun edistäminen ja työturvallisuuden jatkuva kehittäminen. Foorumi on toiminut vuodesta 2003 ja siihen kuuluu 336 työpaikkaa.

Tänä vuonna tasoluokituksen sai 67 yritystä ja maailman kärki -luokkaan selvisi 29. Caruna sai ensimmäisen tasoluokituksen vuodelta 2014, jolloin liityimme foorumin jäseneksi.

"Emme tee mitään pelkästään foorumin takia, vaan kyse on toiminnan pitkäjänteisestä ylläpidosta ja kehittämisestä. Tasoluokitus tulee normaalin turvallisuustoiminnan ja –tulosten seurauksena", Häkkinen muistuttaa.

 

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon