Uutishuone

Caruna, Lounea ja Salon kaupunki maakaapeloivat yhteistyössä verkkojaan

Caruna, Lounea ja Salon kaupunki maakaapeloivat yhteistyössä verkkojaan

Sähkönjakeluyhtiö Caruna maakaapeloi sähköverkkoa useassa kohteessa Salossa. Sähköverkon saneerauksen yhteydessä Lounea rakentaa valokuituverkkoa ja Salo uusii katuvalonsa. Hanke parantaa alueen sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Puupylväiden ja ilmajohtojen poistuminen parantaa myös alueen maisemallista ilmettä.

Kaivut tehdään yhdessä Salon kaupungin ja Lounean kanssa. Katuvalokaapeli ja tiedonsiirtokaapeli asennetaan maahan Carunan sähkökaapeleiden kaivun yhteydessä Kihisen, Inkereen, Aarnionperän, Kurkelan, Muurlan, Torpanmäen ja Toijan alueilla.Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä. Tonttiosuuksien kaivuista sovitaan jokaisen tontin omistajan kanssa erikseen. Töiden arvioidaan kokonaisuudessaan valmistuvan toukokuussa 2019.

Vähemmän ympäristöhaittoja ja säästöä kaupungin kustannuksiin

”Yhteiskaivulla vähennämme ympäristöhaittoja, kun katuja ei tarvitse kaivaa moneen kertaan auki. Kuntalaisen kokema haitta on pienempi, kun alue rakennetaan kerralla kuntoon”, avainasiakaspäällikkö Jussi Rönkkö Carunasta kertoo.

"Yhteiskaivuiden yhteydessä Lounea korvaa elinkaarensa päähän tulleen kupariverkon palvelut valokuituteknologialla niillä alueilla, joissa on riittävää kiinnostusta valokuitua kohtaan”, päällikkö Pekka Granlund Louneasta toteaa.

”Kunnan kannalta on tärkeää, että Carunan sähkökaapelien sijoittamisessa tehdään tiivistä yhteistyötä, jotta kaapelit eivät mene ristiin kunnan kunnallisteknisten järjestelmien kanssa”,Salon kaupungin yhdyskuntatekniikan kaupungininsinööri Petri Virtanen sanoo.

Alueen työkohteiden urakoitsijakumppaneina toimivat Eltel Networks Oy ja Kuntec Oy.

Lue lisää aiheesta