Caruna jatkaa korotettua valmiustasoa - satoja ammattilaisia maaston korjaushenkilöstössä

Caruna jatkaa korotettua valmiustasoa - satoja ammattilaisia maaston korjaushenkilöstössä

Sääennusteiden mukaan keskiviikon myrskypuuskat jatkuvat puoleen päivään saakka. Caruna on lisännyt henkilöstöä viankorjauksiin ja asiakaspalveluun. Seuraamme sääennusteita ja sopeutamme toimintaamme ennusteiden ja vikatilanteiden mukaisesti. Eniten vikoja on esiintynyt Lounais-Suomen, Länsi-Suomen ja Satakunnan alueilla.

Tuoreimpien sääennusteiden mukaan poikkeuksellisen kovat puuskatuulet jatkuvat keskiviikon 2.1. puoleen päivään saakka. Uusia vikoja voi vielä ilmetä. Olemme lisänneet henkilöstöä valvomaan sähköverkon tilaa ja ohjaamaan viankorjaustoimenpiteitä, avustamaan asiakkaita vikapalveluun sekä maastoon korjaamaan sähköverkon vikoja.

Maastossa toimivaan korjaushenkilöstöön on hälytetty satoja sähköalan ammattilaisia. Seuraamme sääennusteita ja sopeutamme toimintaamme ennusteiden ja vikatilanteiden mukaisesti. Sään selkiinnyttyä tarkastamme sähköverkkojemme tilaa helikoptereilla.

Uutena vuotena alkaneen myrskyn seurauksena eniten sähkökatkoja Carunan asiakkailla on ollut Lounais-Suomen, Länsi-Suomen ja Satakunnan alueilla. Vaikein tilanne on saaristossa.

Vikojen yleisin aiheuttaja on ollut kaatunut puu sähkölinjalla. Sähkölinjoille kaatuneiden puiden poisto on ammattilaisten työtä. Jos huomaat sähkölinjalle kaatuneen puun, tee meille ilmoitus.

Pyrimme palauttamaan sähköt kaikille asiakkaillemme keskiviikon aikana pois lukien rannikko- ja saaristoalueet, jossa viankorjaus kestää normaalia pidempään haastavien sääolosuhteiden vuoksi. Vikojen korjaus aloitetaan vasta myrskytuulten laannuttua, jotta korjaushenkilöstö voi tehdä työnsä turvallisesti.

Ajantasainen tieto keskijänniteverkon vioista löytyy Carunan häiriökartalta

Maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 195 011. Kiireettömistä vioista voi ilmoittaa verkkolomakkeella.

Asiakkaat voivat tilata tiedon mahdollisista sähkökatkoista myös suoraan matkapuhelimeensa maksuttoman Caruna Sähkövahti -palvelun avulla.

Katso vinkkimme sähkökatkojen varalle.

Lisätiedot:
Sähköverkon häiriökartta: http://hairiokartta.caruna.fi
Caruna Sähkövahti: https://www.caruna.fi/sahkovahti
Vikapalvelun puhelinnumero: 0800 195 011 (24 h)
Sähköinen vikailmoituslomake: https://www.caruna.fi/vikailmoitus
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi 
Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi

Lue lisää aiheesta