Caruna ja Tuusulan kunta rakentavat yhdessä Rykmentinpuiston asuntomessualueen kaapeliverkot

MEDIATIEDOTE

21.03.2018 klo 08:38
Tuusulan kunta ja Caruna toteuttavat yhteishankintana sähkö- ja televerkkojen sekä katuvalojen suunnittelun ja rakentamisen. Caruna on ollut vetovastuussa hankinnassa, jossa kilpailutettiin yhteinen urakoitsija vastaamaan tele-, sähkö- ja katuvaloverkkojen rakentamisesta Tuusulan asuntomessualueella.

Tuusulan kunta rakennuttaa hankkeessa katuvalaistuksen lisäksi koko alueen kattavan mikrokanavaputkiston. Samaan putkistoon voidaan tarvittaessa asentaa usean eri teleoperaattorin valokuituja. Näin saadaan aikaan kustannussäästöjä.

Yhteinen kilpailutus on tehokas ja kustannuksia säästävä tapa toimia. Rakentamisen työvaiheet voidaan toteuttaa kerralla valmiiksi, kun kaapeloinnista vastaa yksi taho. Myös verkostourakoitsijan resurssit voidaan kohdistaa tehokkaammin, kun käytetään yhteistä verkonrakennusurakoitsijaa. Sähköverkkojen urakoitsijaksi valittiin Voimatel Oy.

"Caruna on toteuttanut vastaavanlaista yhteishankintaa aiemmin jo esimerkiksi Salon ja Kaarinan kaupunkien kanssa. Tuusulan kanssa mallia kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa. Olemme tyytyväisiä, että Tuusulan kunta on lähtenyt avoimesti mukaan tähän yhteistyöhön”, avainasiakaspäällikkö Arto Hirvonen Carunasta kertoo.

Sähköverkon rakentaminen alkaa toukokuussa ja valmista on lokakuussa 2018.

"Yhteishankinta oli kunnalle kustannustehokas toimintapa. Samalla saimme kilpailutettua mikrokanavaputkituksen valokuituverkkoa varten”, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä toteaa.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon