Caruna ja Telia maakaapeloivat yhteistyössä verkkojaan Espoossa

Caruna ja Telia maakaapeloivat yhteistyössä verkkojaan Espoossa

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi sähköverkkoa Espoon Lintuvaaran alueella. Sähköverkon saneerauksen yhteydessä teleyhtiö Telia rakentaa valokuituverkkoa. Hanke parantaa alueen sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta.

Kaivut tehdään yhteiskaivuina Telian kanssa. Tiedonsiirtokaapeli asennetaan maahan Carunan sähkökaapelien kaivun yhteydessä. Kaivutyöt alkavat elokuussa 2017 ja kestävät viimeistelyineen arviolta elokuulle 2018.

Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä. Tonttiosuuksien kaivuista sovitaan jokaisen tontin omistajan kanssa erikseen.

Vähemmän ympäristöhaittoja

”Yhteiskaivulla vähennämme ympäristöhaittoja, kun sähkö- ja tiedonsiirtoverkot rakennetaan kerralla kuntoon”, hankepäällikkö Jussi Rönkkö Carunasta kertoo.

”Yhteisrakentaminen on myötätuulessa ja se on operaattorin kannalta erinomainen asia. Olemme paikallisyhteisöissä näkyvästi läsnä valokuituhankkeiden kanssa, ja asumismukavuuden, liikenteen sujuvuuden ja yleisen viihtyvyyden kannalta on tärkeää, että kaivut hoidetaan niin tehokkaasti kuin mahdollista”, sanoo Telian verkoista ja IT-infrastruktuurista vastaava johtaja Sami Siiki.

Alueen työkohteiden urakoitsijakumppanina toimii TLT-Connection Oy.

Lue lisää aiheesta