Caruna ja Solarvoima sähköistävät kesämökit

MEDIATIEDOTE

20.06.2018 klo 13:56
Suomessa on noin 400 000 kesämökkiä vailla sähköä. Suurten etäisyyksien maassa kiinteän sähköliittymän hankkiminen on usein kallista. Caruna tarjoaa ensimmäisenä sähkönjakeluyhtiönä kiinteän liittymän vaihtoehdoksi omavaraista Mökkivoimala-tuotetta.

”Verkkoon liittymisen kustannus estää monella mökillä liittymän hankinnan. Erityisesti saaristoalueilla tarvitaan useampi mökkiläinen jakamaan sähköverkon rakennus- ja liittymiskustannukset riittävän edulliselle tasolle. Me haluamme auttaa ihmisiä saamaan sähköiset mukavuudet mökeilleen ilman suurta vaivaa. Mökkivoimala on ratkaisu, joka tuottaa sähköt perussähkölaitteisiin kätevästi ja ekologisesti - omalta tontilta”, kertoo Carunan palvelupäällikkö Tiia Selonen.

Mökkivoimala-tuote on Solarvoima Oy:n kehittämä sähköttömän kiinteistön sähköistäjä, joka saa voimansa auringon energiasta. Voimala tulee mökille siistissä paketissa, ja asentamistöiden määrä on minimoitu.

”Paneelit katolle ja sähköt sisälle! Koska laitteiden teknisyys on monella mökillä hankinnan este, olemme panostaneet voimalan ulkonäköön ja helppokäyttöisyyteen”, Mökkivoimalan keksijä Janne Käpylehto sanoo. Käpylehto on palkittu tietokirjailija ja keksijä, joka tunnetaan mm. jääkaruselleistaan ja projekteistaan, jossa energiaa käytetään hauskalla tavalla.

Mökkivoimalasta on kaksi versiota: Mökkivoimala ja Mökkivoimala PRO. Ensimmäinen sopii mökin perussähkölaitteiden, kuten jääkaapin sähköistämiseen ja jälkimmäinen vaativammankin mökkiläisen, joka haluaa käyttää mökillään järeitä työkaluja.

Mökkivoimalan kehityksessä on mukana Business Finland (entinen TEKES).

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon