Caruna

Caruna ja Digita aloittavat yhteistyön 5G-verkkojen vahvistamiseksi

Caruna ja Digita aloittavat yhteistyön 5G-verkkojen vahvistamiseksi

Caruna ja Digita ovat sopineet yhteistyöstä, jossa selvitetään mahdollisuuksia hyödyntää Carunan sähköasemien maa-alueita mobiiliverkkojen tarvitsemien tukiasemien sijoittamiseen.

5G-mobiiliverkkojen yleistyminen vaatii merkittävästi enemmän uusia matkapuhelinverkon tukiasemia kuin aiemman sukupolven teknologiat. Caruna ja Digita ryhtyvät selvittämään, missä määrin sähköverkon rakenteet, esimerkiksi sähköasemat, voisivat toimia tarvittavien uusien tukiasemien sijoituspaikkoina. Tukiasemapaikkojen tarvetta lisää tulevaisuudessa verkkojen käyttämät korkeammat taajuudet ja alati kasvava matkapuhelindatan käytön kasvu.

 

Digita merkittävänä riippumattomana digitaalisen infrastruktuurin tarjoajana haluaa kehittää ja tarjota matkapuhelinoperaattoreille matkapuhelinverkkojen tarvitsemaa infrastruktuuria. Carunan sähköverkko on olemassa olevaa infrastruktuuria, joten se helpottaa ja edesauttaa myös matkapuhelinverkkojen tukiasemien rakentamista.

 

"Luotettava sähköverkko on olennainen osa nykyaikaista digitaalista yhteiskuntaa, joten on luontevaa tarjota Carunan sähköinfrastruktuurin mahdollisuuksia myös mobiiliverkkojen tiedonsiirtoon", perustelee Carunan uusien palveluiden johtaja Ville Karttunen syitä, miksi hankkeeseen on lähdetty. 

 

Yhteistyöhankkeessa ei rakenneta uutta sähköverkkoa eikä sillä ole vaikutusta sähköverkon asiakkaiden sähkön laatuun tai hintoihin.

 

”Digita panostaa strategiassaan entistä voimakkaammin telecom-liiketoimintaan uuden omistajansa Digital Colonyn tuella. Olemme erittäin tyytyväisiä Carunan kanssa alkavaan yhteistyöhön. Pystymme näin palvelemaan operaattoriasiakkaitamme entistä kattavammin ja auttamaan mobiiliverkkojen kehittämistä Suomessa tältä osin. Hyödynnämme infrastruktuuria myös omien radio-, televisio- ja IoT-verkkojemme täydentämiseen”, kertoo Digitan vt. toimitusjohtaja Markus Ala-Hautala.

 

Digita vastaa matkapuhelintukiasemien tarvitsemien uusien mastojen ja tilojen rakentamisesta ja ylläpidosta Carunan sähköverkkokiinteistöissä.

Lue lisää aiheesta