Uutishuone

Caruna investoi lähes 10 miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkkoon Vihdissä

Caruna investoi lähes 10 miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkkoon Vihdissä

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna käynnistää Vihdissä paikallisesti merkittävän sähköverkon parannushankkeen. Caruna investoi sähköverkon parannustoimenpiteisiin alueella yhteensä noin 10 miljoonaa euroa. Investoinnin työllistävä vaikutus alueella vastaa noin 100 henkilön vuosittaista työmäärää.

Seuraavan kahden vuoden aikana verkkoa parannetaan laajasti Vihdin alueella. Hankkeen ansiosta alueen asukkaat saavat jatkossa entistä luotettavammin sähköä. Toimenpiteillä saadaan noin 4 600 asiakasta lisää säävarman verkon piiriin.
 

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaantia

"Hankkeen tarkoituksena on korvata vanhaa ja huonokuntoista ilmajohtoverkkoa luotettavammalla maakaapeliverkostolla. Kaapelointitöiden lisäksi pylväsmuuntamoita korvataan ulkoisia olosuhteita paremmin kestävillä puistomuuntamoilla ja lisätään sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannetaan alueen sähkön toimitusvarmuutta", verkostopäällikkö Henrik Suomi Carunasta kertoo.

Vihdissä ja Nummelassa tehdään useita projektikokonaisuuksia. Projekteissa saneerataan nykyistä ilmajohtoverkkoa maakaapeliksi Huhmarissa, Veikkoinkorvessa, Enärannassa, Ojakkalassa, Ukissa, Hiidenmäessä, Nummenkylässä, Koikkalassa, Honkalehdossa, Irjalassa, Taka-Siippoossa, Olkkalassa, Vanhalassa, Moksissa ja Jokikunnassa. Maakaapelia rakennetaan yhteensä noin 220 kilometriä ja puistomuuntamoita rakennetaan noin 110 kappaletta. Ilmalinjaa puretaan kaiken kaikkiaan noin 160 kilometriä.

"Projektit parantavat huomattavasti Vihdin sähkön toimitusvarmuutta. Hankkeen vaikutuspiirissä on muun muassa Nummelan radioasema, kunnantalo ja Kokkokallion vedenottamo, joiden sähkönsaanti saadaan näillä toimilla säävarmaksi", Henrik suomi kertoo ja jatkaa: "projektien maastosuunnittelu on alkanut ja työt tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2016 loppuun mennessä".

Investointeja haja-asutusalueilla ja taajamissa

"Sähkön merkitys nyky-yhteiskunnalle on päivä päivältä suurempi, joten myös sähköverkon luotettavuuteen tulee jatkossa panostaa huomattavasti aikaisempaa enemmän. Haja-asutusalueiden investointien lisäksi Caruna kohdistaa osan toimenpiteistä taajama- ja kaupunkialueille sekä rakennuttamalla uutta jakeluverkkoa että saneeraamalla nykyistä ilmajohtoverkkoa. Parannamme verkkoa siten, että se toimii mahdollisimman hyvin haasteellisissa sääolosuhteissa ja teemme luotettavuusinvestointeja kaikkiin verkon osiin", Henrik Suomi päättää.

 

Caruna
Viestintä

 

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön:
http://caruna-imagebank.jelastic.planeetta.net/cat.php

 

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi   
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Lue lisää aiheesta