Caruna investoi kahdeksan miljoonaa euroa sähköverkkoon Vihdissä

MEDIATIEDOTE

02.06.2017 klo 08:30
Caruna maakaapeloi noin 140 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Vihdissä. Hanke parantaa huomattavasti kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, työllistää noin 80 henkilöä ja on arvoltaan noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Caruna siirtää sähköverkkoa maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta ja parantaa noin 2 480 asiakkaan sähkönjakelun luotettavuutta. Vihdin hanke työllistää suoraan noin 80 henkilöä, ja sen arvo on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Maakaapelointihankkeen kaivuutyöt aloitetaan heinäkuussa 2017, ja ne kestävät arvion mukaan elokuuhun 2018. Kaapelointeja tehdään laajalla alueella Hiidenveden itä-, pohjois- ja länsipuolella niin taajamissa kuin maaseudulla. Vanhan verkon purkutöitä tehdään kaapeloinnin valmistuttua, mutta pääosin ne ajoittuvat syksylle ja talvelle 2018–2019.

”Viemme Vihdissä maan alle noin 140 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme 143 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkönjakelun toimitusvarmuutta”, kertoo hankepäällikkö Olli Kujanperä.

Carunan Vihdin työkohteiden urakoitsijakumppani on Eltel Network Oy. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapelointi osa vuosikymmenen kestävää verkonparannushanketta

Vihdin maakaapelointiprojekti on osa Carunan laajamittaisia investointeja sähköverkkoon Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Suomen sekä Satakunnan verkkoalueilla. Verkonparannushankkeen tavoitteena on, että Carunan 82 000 kilometrin mittainen verkko on saneerattu vuoteen 2028 mennessä, jotta se vastaa Carunan asiakkaiden ja yhteiskunnan odotuksiin.

Maakaapeloinnin lisäksi Caruna parantaa sähköverkon luotettavuutta myös muilla teknisillä ratkaisuilla sekä hoitamalla sähkölinjojen lähellä olevia metsäalueita.

Ajantasaiset tiedot valmistuneista sekä käynnissä ja suunnitteilla olevista verkonparannusprojekteista löytyvät projektikartasta osoitteesta https://projektikartta.caruna.fi/fi/

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon