Caruna Espoo Oy:n asiakkaille hyvitys sähkön siirtomaksuista

UUTINEN

31.08.2015 klo 12:00
Asiakkaamme Caruna Espoo Oy:n jakeluverkon alueella saavat kertaluonteisen hyvityksen sähkön siirtohinnasta. Hyvitys lasketaan vuosikulutusennusteen perusteella, ja se on 16 prosenttia sähkönkäyttöpaikan vuosittaisista sähkön siirtomaksuista. Summa hyvitetään seuraavalla laskulla eikä tämä edellytä asiakkailtamme toimenpiteitä.

Sähkön siirtohinnan valvonta perustuu nelivuotisiin valvontajaksoihin ja hinnoittelun perusteiden ennalta määrittämiseen kunkin jakson alussa. Valvonnasta vastaa Energiavirasto. Sähkön siirtoliiketoiminnan valvontajakso 2012-2015 on päättymässä, minkä johdosta tarkistamme hinnoitteluamme.

Olemme kertoneet hyvityksestä henkilökohtaisella kirjeellä kaikille niille asiakkaillemme, joita se koskee. Asiakaspalvelumme vastaa hyvitykseen liittyviin kysymyksiin numerossa 0200 23300 (pvm/mpm) arkisin klo 8-16.

Caruna Espoo Oy toimii sähkönjakelijana Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Joensuussa.

Kysymyksiä ja vastauksia:

Keitä hyvitys koskee?
Hyvitys koskee kaikkia Caruna Espoo Oy:n jakeluverkon asiakkaita, joilla on voimassa oleva verkkopalvelusopimus sähkön siirrosta (tilanne 28.8.2015), tai kokonaistoimitussopimus Fortum Markets Oy:n kanssa. Hyvitys ei koske esimerkiksi tilapäisiä, ylläpidossa tai katkaistussa tilassa olevia liittymiä.

Miten hyvitys lasketaan?
Hyvitys lasketaan vuosittaisista sähkön siirtomaksuista elokuussa 2015 tarkistetun vuosikulutusennusteen perusteella. Vuosikulutusennuste kuvaa käyttöpaikan vuotuista sähkönkäyttöä ja se lasketaan kuluneen 12 kuukauden sähkönkäyttötietojen perusteella. Hyvityksen pohjana käytettävä vuosikulutusennuste on tarkistettu elokuussa heinäkuun lopun tilanteen mukaiseksi, ja mahdolliset virhemarginaalit ylittäneet ennusteet on korjattu käyttötietojen mukaisiksi.

Mitä maksuja laskullani hyvitetään? Miten hyvitys näkyy sähkölaskullani?
Vuosikulutusennusteen perusteella lasketulla summalla hyvitetään koko seuraavan laskun loppusummaa. Jos hyvitettävä summa on suurempi kun laskun loppusumma, siirtyy loppuhyvitys seuraavalle laskulle. Sähkölaskulla hyvitys näkyy omana rivinään, jossa lukee ’Muut maksut tai hyvitykset yhteensä’. Laskun liitesivulla näkyy tarkempia tietoja, kuten mistä summasta hyvitys on laskettu ja hyvitysprosentti.

Kuinka paljon oma hyvitykseni on?
Hyvitys on 16 prosenttia sähkönkäyttöpaikan ennustetuista vuosittaisista sähkön siirtomaksuista. Caruna Espoo Oy:n asiakkaana näet hyvitettävän summan seuraavalla sähkölaskullasi kohdassa ’Muut maksut tai hyvitykset yhteensä’.

Olen Caruna Oy:n asiakas, koskeeko hyvitys myös minua?
Ei, sillä nyt maksettava hyvitys koskee Caruna Espoo Oy:n asiakkaita. Caruna Oy ja Caruna Espoo Oy ovat kaksi erillistä yhtiöitä, joilla on erillinen hinnoittelu, verkostorakenne ja kehityshankkeet. Näin ollen niiden kustannuksetkin muodostuvat toisistaan poikkeavasti.

 

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon