Teetän sähkötöitä tai muutoksia

Mittarinpoisto

Siirry tilauslomakkeelle >

Haluan poistaa sähkömittarin

Mittarin poistolla tarkoitetaan sähköverkkoyhtiön mittarin poistoa. Sinun kannattaa ensin selvittää, onko poistettava mittari sähköliittymäsi ainoa sähkömittari. Jos se on kiinteistön ainoa mittari, sähkön liittymissopimus joko irtisanotaan tai laitetaan ylläpitoon. Lue näistä vaihtoehdoista lisää tästä linkistä.

Voit tilata mittarin poiston oheisella lomakkeella, jos siihen liitetty sähkölaitteisto on jatkossa tarpeeton. Jos sähkölaitteisto jää käyttöön ja haluat siirtää sen kulutuksen toisen mittarin taakse, tarvitsemme sähköurakoitsijaltasi yleistietolomakkeella tilauksen mittarin poistosta. Me huolehdimme aina mittarin poistosta, joka on maksuton.

Mittarinpoisto vaihe vaiheelta

Esimerkkejä mittarinpoistosta

Tontilla sijaitsee kaksi rakennusta, joista toinen puretaan.

Tontilla sijaitsee talo ja sauna. Nykyisin kummallakin on omat laskutusperusteiset mittarit. Saunarakennus puretaan ja sähkönkäyttö loppuu. Asiakas ilmoittaa mittarinpoisto tarpeesta lomakkeella ja sähkönsiirtoyhtiö käy poistamassa mittarin.

Tontilla sijaitsee kaksi rakennusta, joista halutaan saada vain yksi sähkölasku.

Tontilla sijaitsee kaksi rakennusta, joista halutaan saada vain yksi sähkölasku. Nykyisin molemmilla rakennuksilla on oma laskutusperusteinen mittari. Toinen mittari pitää poistaa ja poistettavan mittarin  kulutus siirtää jäävän mittarin taakse. Tähän tarvitset omaa sähköurakoitsijaa, joka tekee tarvittavat muutokset sähköpääkeskukseen. Asiakkaan sähköurakoitsija tilaa sähköjen irtikytkennän ja sähköverkkoyhtiö käy poistamassa sähkömittarin.