Tarvitsen sähköä

Oletko muuttamassa?

Kun muutat, tarvitset sähkösopimuksen. Ilman sitä asuntoosi ei tule sähköä. 

Käyttääksesi uudessa kohteessasi sähköä, tarvitset kaksi sopimusta: yhden sähkön siirrosta ja toisen sähkön myynnistä. 

Tee sähkösopimus uuteen kotiisi viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttopäivää valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. Voit itse valita, keneltä ostat sähköenergian. Vaikka sähkölaskusi ei olisi kovin suuri, sähkö kannattaa kilpailuttaa eli kysy tarjoukset useammasta sähköyhtiöstä. Esimerkiksi Energiaviraston sähkönhinta.fi -sivulla voit tehdä itse vertailuja.

Meidän verkkoalueellemme  muuttaessasi saamme tarvittavat tiedot siirtosopimuksen tekemiseksi sähkönmyyjältäsi eikä sinun tarvitse huolehtia muuttoilmoituksesta. Kun sähkön siirtosopimus on tehty, lähetämme sinulle sähköverkkosopimuksen vahvistuksen.

Vanhan kohteen sähkösopimus on hyvä päättää samaan aikaan, kun muutat uuteen.  Ilmoita tässäkin tapauksessa muutosta ensin sähkönmyyjällesi. Sopimuksesi Carunan kanssa päättyy automaattisesti sähkönmyyjän ilmoituksen perusteella.

Saat sähköstä kaksi erillistä laskua. Sähkönmyyjäsi lähettää sinulle laskun sähkönmyynnistä ja me veloitamme sinulta sähkönsiirrosta. Jotkin sähkönmyyjät tarjoavat ns. yhden laskun palvelua eli sähkönmyyjä veloittaa sähköenergiasta ja siirrosta samassa laskussa. Lisää tietoa tästä laskutusmahdollisuudesta saat sähkönmyyjältäsi.

Carunan verkkoalueen siirtohinnat löydät täältä.

Sähkön liittymissopimus

Jos olet ostanut kiinteistön, kuten omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon, usein kiinteistökaupassa hallintaasi siirtyy myös sähköliittymä. Se on irtainta omaisuutta ja tulee olla mainittuna kauppakirjassa. Ilmoituksen sähköliittymän omistajanvaihdoksesta voit tehdä kätevästi tällä lomakkeella. Tarvittaessa pyydämme sinulta dokumentin, josta käy ilmi, että olet ostanut kyseisen kiinteistön ja olet sen uusi omistaja.

Rakennatko uutta kohdetta?

Uuden sähköliittymän tilauksessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä – varsinkin keväisin jolloin rakennusaika on kuumimmillaan. Ennen sähköliittymän tilaamista sinun on hyvä tietää muutama asia – tutustu siis asiaan tarkemmin sivullamme caruna.fi/sahkoliittyma. Voit tilata sähköliittymän tontillesi tällä sähköisellä lomakkeella.