Haluan purkaa tai irtisanoa sähköliittymän

Liittymän ylläpito vai purkaminen?

Kumpi vaihtoehdoista tulisi valita?

Suosittelemme liittymän ylläpitoa, kun rakennuksessa ei ole enää tarvetta käyttää sähköä. Tällöin ylläpidossa olevalla liittymällä säilyy valmius käyttää sähköä ja liittymissopimus on edelleen voimassa. Yleensä ylläpitoon laitetaan sähköliittymiä, joissa ei kuluteta sähköä vuosiin. Esimerkki ylläpitoon laitettavasta liittymästä on vanha talo, jonka tulevaisuuden käyttötarkoitus on avoinna.

Sähköliittymä voidaan purkaa, jos yhdelläkään sähköliittymän rakennuksella tai käyttöpaikalla ei ole enää tarvetta käyttää sähköä. Harkitse liittymän purkua, jos

  • tontilla ei ole enää tarvetta käyttää sähköä tai
  • tontille ei rakenneta esimerkiksi tontin myynnin yhteydessä uuden omistajan toimesta uudiskohdetta, johon sähköt tarvitaan.

 

Kuka voi tilata liittymän muutoksen

Voit tilata liittymän ylläpitoon siirtämisen tai sen purkamisen jos omistat kiinteistön tai sähköliittymän tai sinulla on valtakirja omistajalta. Jos liittymällä useampi omistaja, tarvitsemme kirjallisen valtuutuksen kaikilta liittymän omistajilta. Tarvittaessa pyydämme sinua lähettämään meille valtakirjan ennen kuin liittymä voidaan siirtää ylläpitoon.

Sähköliittymää ei voi laittaa ylläpitoon tai purkaa, jos jollakin liittymän alla olevista käyttöpaikosta on voimassa oleva sähkösopimus jonkun muun kuin liittymän omistajan/omistajien nimissä (esimerkiksi vuokralainen).