Haluan vaihtaa liittymän omistajaa

Liittymän omistajan muutos

Kirjaudu lomakkeelle >

Liittymän siirtäminen uudelle omistajalle

Mikäli omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä myös sähköliittymä vaihtaa omistajaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti.

Helpoin tapa huolehtia omistajan muutoksesta on mainita siitä kiinteistön luovutuskirjassa tai erillisessä luovutuskirjassa. Voit allekirjoittaa kiinteistön luovutuskirjan myös sähköisesti Maanmittauslaitoksen tarjoamassa Kiinteistökaupan verkkopalvelussa osoitteessa www.kiinteistoasiat.fi. Ilmoita meille erikseen liittymän siirrosta mahdollisimman pian kiinteistökaupan tapahduttua, koska kauppakirjasta tieto ei tule meille automaattisesti. Voit tehdä ilmoituksen sivun oikeassa reunassa olevasta "Kirjaudu lomakkeelle" -painikkeesta. Lomake vaatii kirjautumisen toimiakseen.

Kun liittymä siirtyy omistukseesi, sinun on pyydettäessä pystyttävä esittämään meille liittymän siirtoa koskeva sopimus, kuten kopio kauppakirjasta tai muusta luovutuskirjasta, jossa on maininta liittymän siirtymisestä.

Jos liittymän siirtymisestä omistukseesi ei ole pätevää kirjallista selvitystä, voimme purkaa liittymissopimuksen. Tällöin sinun on tehtävä uusi liittymissopimus ja maksettava hinnaston mukainen liittymismaksu.

Muista myös sähkönmyyntisopimus

Emme voi siirtää liittymää uuden omistajan nimelle ilman sähkönmyyntisopimusta. Muista siis tehdä myös sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. Sähkönmyyjiä voit vertailla esimeriksi sahkonhinta.fi-palvelussa.