Hinnastot ja sopimusehdot

Sähkönsiirron hinta

Sähkönsiirron hinta

Sähkönsiirron hinta koostuu siirron perusmaksusta ja sähkön kulutukseen perustuvasta osasta. Siirtomaksuilla huolehdimme sähköenergian siirtämisestä tuottajalta sähkön käyttäjälle, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta, sähkönmittauksesta ja ympärivuorokautisesta vikapäivystyksestä. Siirtohintaan vaikuttavat monet eri tekijät, ja sen hinta vaihtelee myös vuorokauden ja vuodenaikojen myötä.

Kaikki sähkönsiirtoyhtiöt laskuttavat sähkölaskulla siirtomaksujen lisäksi sähköveron ja arvonlisäveron, jotka välitetään edelleen valtiolle.

Sähkönsiirron hintamme näet liitteenä olevista verkkopalveluhinnastoista. Valitse hinnasto sen mukaan, kumman verkkoyhtiön alueella käyttöpaikkasi sijaitsee, Caruna Oy:n tai Caruna Espoo Oy:n.

Sähkövero

Verot muodostuvat sähköverosta ja arvonlisäverosta. Paikallinen sähkönsiirtoyhtiö, kuten Caruna, laskuttaa sähköveron aina sähkön siirtohinnan yhteydessä. Koko sähkölaskun loppusummasta verojen osuus on noin 30 prosenttia.

Kaikki asiakkaamme kuuluvat automaattisesti veroluokkaan 1, elleivät ole muuta ilmoittaneet.

Yrityksen on selvitettävä Tullilta, onko yrityksen toiminta veroluokkaan 2 oikeuttavaa. Veroluokan 2 piiriin kuuluvat sähkön valmisteverosta annetun lain mukaista toimintaa harjoittavat teollisuusyritykset ja ammattimainen kasvihuoneviljely. Jos yritys on Tullin mukaan oikeutettu alempaan veroluokkaan 2, sen on toimitettava tästä kirjallinen vakuutus verkkoyhtiölle.

Sähkövero 1.1.2015 alkaen:
Veroluokka 1: 2,7937 c/kWh, sis. alv 24 %
Veroluokka 2: 0,8717 c/kWh, sis. alv 24 %

Määräaikainen alennus 1.3.2016—28.2.2017

Caruna Oy ja Caruna Espoo Oy antavat määräaikaisen 25 % alennuksen sähkönsiirron  perusmaksuista. Alennus koskee 1.3.2016 voimassa olevan hinnaston perus,- teho- ja loistehomaksuja ja on voimassa helmikuun loppuun 2017 saakka. Caruna Oy:n ja Caruna Espoo Oy:n alennetut perusmaksut sisältävät hinnastot löydät sivun alareunasta.