Hinnastot ja sopimusehdot

Sähkönsiirron hinta

Do you need price information in English? Please visit our English pages. Click here >

Sähkönsiirron hinta

Sähkönsiirron hinta koostuu siirron perusmaksusta ja sähkön kulutukseen perustuvasta osasta. Siirtomaksuilla huolehdimme sähköenergian siirtämisestä tuottajalta sähkön käyttäjälle, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta, sähkönmittauksesta ja ympärivuorokautisesta vikapäivystyksestä. Siirtohintaan vaikuttavat monet eri tekijät, ja sen hinta vaihtelee myös vuorokauden ja vuodenaikojen myötä.

Kaikki sähkönsiirtoyhtiöt laskuttavat sähkölaskulla siirtomaksujen lisäksi sähköveron ja arvonlisäveron, jotka välitetään edelleen valtiolle.

Sähkönsiirron hintamme näet liitteenä olevista verkkopalveluhinnastoista. Valitse hinnasto sen mukaan, kumman verkkoyhtiön alueella käyttöpaikkasi sijaitsee, Caruna Oy:n tai Caruna Espoo Oy:n.

Sähkövero

Verot muodostuvat sähköverosta ja arvonlisäverosta. Paikallinen sähkönsiirtoyhtiö, kuten Caruna, laskuttaa sähköveron aina sähkön siirtohinnan yhteydessä. Koko sähkölaskun loppusummasta verojen osuus on noin 30 prosenttia.

Kaikki asiakkaamme kuuluvat automaattisesti veroluokkaan 1, elleivät ole muuta ilmoittaneet.

Yrityksen on selvitettävä Verohallinnolta, onko yrityksen toiminta veroluokkaan 2 oikeuttavaa. Veroluokan 2 piiriin kuuluvat sähkön valmisteverosta annetun lain mukaista toimintaa harjoittavat teollisuusyritykset ja ammattimainen kasvihuoneviljely. Jos yritys on Verohallinnon mukaan oikeutettu alempaan veroluokkaan 2, sen on toimitettava tästä kirjallinen vakuutus verkkoyhtiölle.

Sähkövero 1.1.2015 alkaen

Veroluokka 1: 2,7937 c/kWh, sis. alv 24 %
Veroluokka 2: 0,8717 c/kWh, sis. alv 24 %