Hinnastot ja sopimusehdot

Sähkönsiirron hinta

Sähkönsiirron hinta

Sähkönsiirron hinta koostuu siirron perusmaksusta ja sähkön kulutukseen perustuvasta osasta. Siirtomaksuilla huolehdimme sähköenergian siirtämisestä tuottajalta sähkön käyttäjälle, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta, sähkönmittauksesta ja ympärivuorokautisesta vikapäivystyksestä. Siirtohintaan vaikuttavat monet eri tekijät, ja sen hinta vaihtelee myös vuorokauden ja vuodenaikojen myötä.

Kaikki sähkönsiirtoyhtiöt laskuttavat sähkölaskulla siirtomaksujen lisäksi sähköveron ja arvonlisäveron, jotka välitetään edelleen valtiolle.

Sähkönsiirron hintamme näet liitteenä olevista verkkopalveluhinnastoista. Valitse hinnasto sen mukaan, kumman verkkoyhtiön alueella käyttöpaikkasi sijaitsee, Caruna Oy:n tai Caruna Espoo Oy:n.

Need price information in English?

Please visit our English price page here.

Sähkövero

Verot muodostuvat sähköverosta ja arvonlisäverosta. Paikallinen sähkönsiirtoyhtiö, kuten Caruna, laskuttaa sähköveron aina sähkön siirtohinnan yhteydessä. Koko sähkölaskun loppusummasta verojen osuus on noin 30 prosenttia.

Kaikki asiakkaamme kuuluvat automaattisesti veroluokkaan 1, elleivät ole muuta ilmoittaneet.

Yrityksen on selvitettävä Verohallinnolta, onko yrityksen toiminta veroluokkaan 2 oikeuttavaa. Veroluokan 2 piiriin kuuluvat sähkön valmisteverosta annetun lain mukaista toimintaa harjoittavat teollisuusyritykset ja ammattimainen kasvihuoneviljely. Jos yritys on Verohallinnon mukaan oikeutettu alempaan veroluokkaan 2, sen on toimitettava tästä kirjallinen vakuutus verkkoyhtiölle.

Sähkövero 1.1.2015 alkaen

Veroluokka 1: 2,7937 c/kWh, sis. alv 24 %
Veroluokka 2: 0,8717 c/kWh, sis. alv 24 %

Määräaikainen alennus 1.3.2016—28.2.2017

Caruna Oy ja Caruna Espoo Oy antoivat määräaikaisen 25 % alennuksen sähkönsiirron perusmaksuista. Alennus koski 1.3.2016 voimaan astuneen hinnaston perus,- teho- ja loistehomaksuja ja oli voimassa helmikuun 2017 loppuun saakka. Caruna Oy:n ja Caruna Espoo Oy:n alennetut perusmaksut sisältävät hinnastot löydät tämän sivun alareunasta.

Lue tästä hinnanmuutokseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.