Hinnastot ja sopimusehdot

Sähkönsiirtotuotteet

Vaihda siirtotuotetta >

Sähkönsiirtotuotteet

Siirtotuotteella tarkoitetaan tuotetta, jolla sähkönsiirtoyhtiö laskuttaa sähkön siirtoon ja muihin verkkopalveluihin liittyvät maksut.

Siirtotuote perustuu Carunan kanssa tekemääsi verkkopalvelusopimukseen sähkön siirrosta. Sopimukselle siirtotuotteen määrittää käytössä olevien sulakkeiden koko. Eri siirtotuotteita ovat Yleis-, Yö-, Kausi- ja Tehosiirto. Voit lukea lisää eri siirtotuotteista tältä sivulta.

Huom. Caruna Oy:n alueella kerros/rivitalohinnastolla on sulakekohtainen perusmaksu. Jotta sähkönsiirtosopimuksen käyttöpaikka on oikeutettu kerros/rivitalohinnaston mukaiseen perusmaksuun, täytyy sen liittymällä olla asennettuna vähintään kolme sähkömittaria.

Yleissiirto

Yleisin sähkönsiirtotuotteemme on Yleissiirto. Sähkömittarissa on tällöin käytössä yksi laskulaite. Yleissiirto sopii sinulle, jos et käytä kovin paljoa sähköä. Sitä käytetään yleisesti kerros- ja rivitaloasunnoissa. 

  • Yleissiirto on yleensä edullisin vaihtoehto myös omakotitaloihin sekä kesäasuntoihin, joissa ei ole sähkölämmitystä. Yleissiirron hinta on sama vuorokauden- tai vuodenajasta riippumatta.

Yösiirto

Yösiirto soveltuu parhaiten varaavalle sähkölämmitykselle, kuten lämpövaraajille, varaavalle lattialämmitykselle ja varaavalle vesikiertoiselle lämmitykselle. Tällöin muun muassa lämminvesivaraajaa lämmitetään vain yöaikana. Yösiirron hinta on yöaikana edullisempi.

  • Yösiirrossa on käytössä kaksi eri hintaa ja siksi myös sähkömittarissa kaksi eri laskuria. Päiväaikana kulutuslukemat kertyvät toiselle laskurille ja yöaikana toiselle.

Kausisiirto

Kausisiirto soveltuu parhaiten suoralle sähkölämmitykselle (patterilämmitys, suora lattialämmitys, kattolämmitys ja lämpöpumput). Kausisiirtoa kannattaa harkita erityisesti silloin, jos talviaikana on mahdollisuus hyödyntää vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja.

  • Kausisiirrossa on käytössä kaksi eri hintaa, joten sähkömittarissakin on kaksi paikkaa lukemille. Talvipäivisin kulutuslukemat kertyvät toiselle laskurille, ja muuna aikana toiselle.
  • Kausisiirron hinta on edullisempi koko kesäajan (1.4.-31.10.) sekä talviöisin.

Tehosiirto

Tehosiirtotuotteet on tarkoitettu paljon sähköä käyttäville asiakkaillemme. Keskijännitetehosiirrossa sähkön toimitus tapahtuu 20 kilovoltin keskijännitteellä. Tämä edellyttää, että asiakas itse omistaa muuntamonsa, vastaa sen käytöstä ja siihen liittyvistä asennuksista.

  • Tehomaksun mittausjakso on yksi tunti. Caruna Oy:n ja Caruna Espoo Oy:n tehomaksu määräytyy kuukausittaisen huipputehon mukaan. Tehomaksua veloitetaan pienjännitteellä vähintään 40 kW ja keskijännitteellä 200 kW tehon mukaan.
  • Loistehomaksun perusteena on kuukausittainen loistehohuippu, josta on vähennetty 20 % saman kuukauden pätötehohuipun määrästä.

Siirtotuotteen vaihtaminen

Voit halutessasi vaihtaa sähkönsiirtotuotettasi kerran vuodessa maksutta. Tuotteen muutos voi olla tarpeen jos sähkönkulutustottumuksiisi tulee selkeitä muutoksia. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, kun remontoit tai laajennat rakennustasi. 

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään sinulle sopivimman tuotteen valinnassa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai tee siirtotuotteen muutos tästä.